Servo Motor ve Sürekli Mıknatıslı Malzemeler

Katılım
16 Haz 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

Gelişen teknolojinin ürünü olarak ortaya çıkan nadir-toprak (rare-earth) sürekli mıknatıs malzemeleri, sürekli mıknatıs teknolojisinin değişmesinde etkili olmuştur. Sürekli mıknatıs malzemeleri, bir kere mıknatıslandırıldıktan sonra mıknatıslığını sürdürülebilen malzemelerdir. Sürekli mıknatısların, günümüz teknolojisinin oluşmasında oldukça önemli bir katkısı vardır. Bu katkı sayesinde, özellikle elektrik motorları bugünkü ileri seviyesine ulaşmıştır.
Sürekli mıknatıslı motorlar diğer sargılı motorlara göre daha performanslı, uzun ömürlü, çok daha küçük ve hafiftir. Sürekli mıknatıslı motorlar şekil ve boyut açısından diğer motorlara göre daha esnektir. Bu özellik sürekli mıknatısların uzay ve otomotiv sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılmasına neden olmaktadır.
Yukarıda saydığımız üstün özellikleri sayesinde sürekli mıknatıslı motorlar gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Günümüz sürekli mıknatıs malzemeleri ve bu malzemelerin mıknatıslandırılmasında kullanılan araçların önemi gün geçtikçe artmaktadır.

Bu çerçevede sürekli mıknatıs kavramının ne olduğunu, çeşitlerini ve malzeme tiplerinin birbirlerine olan üstünlüklerini aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...__305_knat__305_sl__305__malzemeler-rar.7289/

Servo motorun performans ve uzun ömre sahip olmasında içerisinde kullanılan mıknatıs malzeme çeşidinin belirleyici olduğuna dikkat etmek gerekmektedir.

Herkese iyi hafta sonları
 

Ekli dosyalar

  • Suerekli_M__305_knat__305_sl__305__Malzemeler.rar
    180.9 KB · Görüntüleme: 81
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst