Delgado37

Üye
Katılım
27 Ara 2008
Mesajlar
110
Puanları
1
11 kw motor sürekli çalışırsa 1 saatte ne kadar elektrik harcar?Bunu (sayaç hariç) nasıl hesaplarız?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
gece: 0,059223

puant: 0,239244

gündüz: 0,134529

motor 11 kw, gece- puant - gündüz değerlerine göre hesaplayabilirsin.
örneğin; motorun puant zamanında 11 x 0,2392 = 2,6 ytl sarfiyatı vardır.
 
Bahsettiginiz tarifeler dışında işletmelerde sabit tarife birimi varmı?Genelde hangi tarife kullanılır?teşekkürler.
 
Motorun akım değeri güç faktörü değeri ve günde kaç saat çalıştığını yazarsan yardımcı olabilrim
 
2,2 Kw 1500 D/Dakikalık bir motor ile 5,5 kw 3000 D/Dakikalık elektrik motoru bir günde ne kadar elektrik harcar kwh olarak teşekkürler
 
verilen güç motorun mile aktardığı . şebekenden çekilen güç bulunmalı ,bunun için ya akım ,güç katsayısı bilinmeli yada verimilik

gerci kabaca bi değer için güç değeri kullanılabilinir
 
Motor etiket değerleri tüketilen güç hesaplamasında kullanılması yanlış olacaktır. Motorlar etiket güçlerinden enerji tüketmezler. Kalkış sayısı, yol verme biçimi şeklinde birçok parametre vardır. Bu yüzden gerçek çalışma koşullarında ölçüm yapabilirseniz eğer, en doğru tüketim değerlerini verecektir.
 
11kw'a göre yapılan hesaplar en fazla değer hesabı olacaktır.11kw olup 20Amper çeken bir motor,11kw olup 10A çeken bir motora göre 2kat fazla elektrik harcar.Oyüzden akım değeri önemlidir.Birde hangi tarifeye göre hesap yapılacağı önemlidir.Örneğin,evlere ayrı,sanayiye ayrı,çift-tek terimlere ayrı bir hesaplama yöntemi kullanılır.Yani sorunuz hakkında daha derin ipuçları vermelisiniz....
 
motor 11 kw ise saatte 11 kw tüketim yapıcak diye bir kaide yoktur. mutlaka ve mutlaka bir enerji analizörü ile anlık tüketim kw , a , kva , cosq gibi değerler ölçülerek kesin olarak bulunabilir motorun kalkış ve duruş zamanları kalkışta kullanılan bir sürücü varmı yokmu bunlar önem arzeder. cektiği ampere göre yapılan hesaplar yanlıştır.çünki lokal bir kompanzasyon yaparak amper büyük oranda düşer ama aktif tüketim değişmez.
 
arkadaslar acıllll yardımcı olursanız sevınırım ''132 KW LIK BIR MOTOR SABAH 4 AKSAM 4 SAAT CALISIYOR TOPLAM 8 SAAT BIZ BUNA 10 SAAT DERSEK BU METOR GUNDE NE KADAR ELEKTRIK YAKAR???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,623
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst