| ||
| | | |||||||
Elektrikciliğe Sıfırdan Başlama ve Resimli UygulamaElektrik Katagorisinde ve Elektrik Genel Forumunda Bulunan Elektrikciliğe Sıfırdan Başlama ve Resimli Uygulama Konusunu Görüntülemektesiniz.=>slm arkadaşlar. benimde birkaç sorum olacak. köye bi ev yaptırıyoruz. elk tesisatını ben çekmeye karar verdim. prosedürler ve yönetmelik hakkında ... |
|
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #51 (permalink) |
| slm arkadaşlar. benimde birkaç sorum olacak. köye bi ev yaptırıyoruz. elk tesisatını ben çekmeye karar verdim. prosedürler ve yönetmelik hakkında pek bilgim yoktu. bi iki arkadaştan sordum soruşturdum. elektrik tesisatını kafama göre yapabileceğimi(kafama göre derken yönetmeliğe uygun olarak tabi), projesini sonradan çizdirebileceğimi söylediler. bende işe koyuldum. temel atıldı. ilk kat betonları atıldı duvarlar çıkıldı(şu an sıva yok duvarlarda). beton atılırken boruları koydum kafamdaki plana göre. burda gördüğüme göre önce proje çizdirilip onaylanıyormuş. benim şu an onaylı projem yok. acaba sorun olurmu? ayrıca temel topraklaması zorunluymuş(temel atıldıktan sonra öğrendim). bunu da söylememişlerdi. topraklama levhası gömerek topraklama yapmamı söylemişlerdi. şimdi yapmam gereken ne? evin dört yanına çukur açıp bu topraklama şeridini yerleştirsem ve temel betonunu kırarak bu şeridi temeldeki demirlere bağlasam olurmu? ve evi şu an tek kat olarak yaptırıyoruz. ama ileride bi kat daha çıkmayı düşünüyoruz. şu an plan tek kat olarak mı yapılmalı? yoksa ikinci katın planı da olmalı mı? | |
| | |
| Sponsorlarımız |
| | #52 (permalink) |
| sos arkadaşımızın yapmak istedigi güzel fakat forma darbe vurmak gibi birşey biz buraya belli başlı problerimizi çözmek için girmiyoruz.aynı zamanda hobi olması içinde katılıyoruz.sadece uzman arkadaşlar cevaplasın derken neyi kastettiginide anlamadım.genç beyinlerin gelişmesi için yanlış sorularda sorulacak yanlış cevaplarda verilecek önemli olan ders çıkarmaktır.tek bir dogru yoktur elektrikte bir alarm sistemini 10 degişik şekilde yaparsın.bu biraz lise derslerine benzer siz oturum ögretmen anlatsın anlamdıgınız konu varmı zaten zil çalsada çıksak diye bekleyen ögrencide yok diyecektir.; )ama yinede yapmak istedigi şeyler için gerçekten teşekkür ederim.. | |
| | |
| | #56 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 03-02-10 Üye No : 133873 Yaş: 19 Mesajlar: 15
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | öncelikle böyle bir konu açtıgınız için teşekkürler bende elektrık tesısatı dösüyorum ve bilmediğim bir çok sey varmış. öğrendim sayenizde ve sormak istediğim bir şey daha war.kaçak akım rolesi nasıl bağlanır.girişler asagıdanmı yukarıdanmı olacak birinden farketmez dıye duydum.doğru bilgiye ulaşmak ıstıyorum.yardımcı olursanız sewınırım |
| | |
| | #57 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 03-02-10 Üye No : 133873 Yaş: 19 Mesajlar: 15
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | öncelikle böyle bir konu açtıgınız için teşekkürler bende elektrık tesısatı dösüyorum ve bilmediğim bir çok sey varmış. öğrendim sayenizde ve sormak istediğim bir şey daha war.kaçak akım rolesi nasıl bağlanır.girişler asagıdanmı yukarıdanmı olacak birinden farketmez dıye duydum.doğru bilgiye ulaşmak ıstıyorum.yardımcı olursanız sewınırım |
| | |
| | #60 (permalink) |
![]() | Arkadaşlar bence böyle müstakil sorularla elektrikçiliği öğrenemezsiniz.belli bir tabanı olmayan arkadaşların burda yazılanları okuyarak tesisatçı olabileceğini düşünmelerini garipseyerek izliyorum. Bence bir iş sıfırdan yapılacaksa bunu onaylı projelerine göre yapın, zaten o projeyi hazırlayan kişiler bütün faktörleri göz önünde bulundurmuşlardır. Iş tadilat işi ise proje hazırlamaya muaffak olan kişilere sorun. Müstakil sorulara müstakil cevaplar çok sakıncalı olabilir. Mesela 4 lük kabloyla beslenen imalathanelerde 6 lık kabloyla cihaz beslemeleri görebilirsiniz. Bunun nedeni adam demişki şu kadar güçte cihaz kullanacam, napayım. Biri de demiş ki ona 6 lık kablo çek. Oda gitmiş 4 lük kabloyla beslenen panoya 6 lık kabloyu bağlamış. Bu örneği, sistemi analiz etmeden verilen müstakil cevaplardan kaynaklanan problemleri göstermek için yazdım. Bence proje mühellifi olmayan kişiler bişeylere karar verirken profesyonel yardım almalıdırlar. Zaten profesyonel konularda çıkacak problemler bu değerli forumun içinde tartışılmaktadır. Inşşalah yanlış anlaşılmamışımdır. Herkese kolay gelsin. |
| | |