Elektrik Elektronik Mühendisliği İmza Yetkisi

rüzgar35

Üye
Katılım
6 Eki 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
bir elektrik elektronik mühendisinin imza yetkisi ile bir elektrik mühendisinin imza yetkisi arasındaki fark nedir?

emo'da şöyle bir yazı var.

Elektrik-elektronik mühendislerinin Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi talep etmeleri halinde; bu belgenin verilebilmesi için transkript istenir. Elektrik-elektronik mühendislerinin transkriptinde "elektrik makineleri", " iletim sistemleri", " dağıtım sistemleri", " güç sistemleri", " enerji sistemleri", " elektrik tesisleri", " koruma", "yüksek gerilim tekniği" veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerden en az üçünün bulunması durumunda veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri durumunda elektrik-elektronik mühendislerine Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.



bir elektrik elektronik mühendisi olarak yukarıda sayılan derslerden 3 tanesini aldım,hatta isim tam aynı olmasa bile iletim hatları dersini de aldım.

şimdi ben önüme çıkan herhangi bir projeyi imzalayabilme yetkisine sahip mi oluyorum?yani bir elektrik mühendisiyle aramda bir fark kalmıyor sanırım imza yetkisi konusunda.



 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst