TRİMBOX'un Çalışma Prensibi Hakkında Bilgisi olan Arkadaşlar Var mı?

tekin126

Profesyonel Üye
Katılım
23 Eki 2008
Mesajlar
3,344
Puanları
656
piyasada satılan trimbox cihazı hakkında bılgısı olan arkadaşlar paylaşabılırmı web sayfasında okuduğum kadarıyla sanıyenın milyonda bırı zaman olarak devre uzerınden geçen voltajı okuyor kapatıyormuş bana mantıklı gelmedı açıkçası
 
Trimbox ne yapmıştır bilmem ama teknik olarak mümkün.
Artık basit mcu larda bile 1-2 milyon örnekleme yapabilen ADC ler var. Ayrık 100msps ADC ler, nanosaniyelerde tepki veren çok hızlı analog komparatorlar var. MOS, triyak veya SSR ların da hızı yeterli.
 
Trimbox cihazından ben eve taktırdım elektrikçi önerdi. bir ay önce etimesgutta gerilim dengesizdi tüm komsularımın lambaları buzdolabı tv süpürgeler bozuldu benim evde ****** cihaz sigorta gibi attı ve evde 2 saat kadar bekledik çünkü sistemi açmadı denedik açmıyor güvenlil için. ben memnunum elektrikli cihazlarım yanmadı.

ayrıca iş yerimde cnc tezğahında da var onun için olan modelleride mevcut kart yanıyordu onu engelliyor.

trımbox 220 ve trımbox 380 olmak üzere iki modeli var 1000 ampere kadar tek cihaz yeterli
 
piyasada satılan ******* cihazı hakkında bılgısı olan arkadaşlar paylaşabılırmı web sayfasında okuduğum kadarıyla sanıyenın milyonda bırı zaman olarak devre uzerınden geçen voltajı okuyor kapatıyormuş bana mantıklı gelmedı açıkçası

Aşırı gerilimlere karşı bağlı olduğu tesisattaki cihazları korumak üzere bir gerilim sigortası olup, özelliği;
önceden belirlenen bir gerilim değerine kadar kesimde kalan ve söz konusu gerilim değerini girişinde gördüğünde iletime geçen ve fazla gerilimin oluşturduğu enerjiyi harcamak üzere bir güç harcama devresi içermesiyle karakterize edilmektedir.

Bu tür problemleri önlemek için tasarlanan ve hepsi anahtarlamalı sistemler içeren röle mantıklı cihazlar problemi çözmemiş, ayrıca aşırı gerilim sebebi olmuşlardır. ******* gerilim sigortaları bu problemleri çözen iki ana formatta YM-380S,YM-220S olarak hazırlanmıştır.

tavsiye ederim evde ve iş yerimde kullanıyorum
 
trim zaten kesmek demek box kutu demek ikisini yanyana koy internet sitesi var güzel ürün
 
piyasada satılan trimbox cihazı hakkında bılgısı olan arkadaşlar paylaşabılırmı web sayfasında okuduğum kadarıyla sanıyenın milyonda bırı zaman olarak devre uzerınden geçen voltajı okuyor kapatıyormuş bana mantıklı gelmedı açıkçası
Voltajı kapatmıyor, ODTÜ ve TSE raporlarına göre 15kV, 20kA 8/20 mikrosaniye yıldırım darbesinde topraklama olmadan bile darbeyi alıp absorbe ediyor. Ayrıca toprak bağlantısı da olduğundan B,C,D,B+C ve C+D sınıfı yani birim fiyat tarifindeki 20kA'e kadar AG parafudrlar yerine de kullanılabilir. Parafudrlar 1,25kV gerilimde test edildiğinden aslında B sınıfı 125kA Parafudr yerine de kullanılabilir çünkü bu 15kV geriilimde test edilmiş. Ama tabi bu uygulamayı kabul edecek mühendisin yorumuna bağlı.
 
Voltajı kapatmıyor, ODTÜ ve TSE raporlarına göre 15kV, 20kA 8/20 mikrosaniye yıldırım darbesinde topraklama olmadan bile darbeyi alıp absorbe ediyor. Ayrıca toprak bağlantısı da olduğundan B,C,D,B+C ve C+D sınıfı yani birim fiyat tarifindeki 20kA'e kadar AG parafudrlar yerine de kullanılabilir. Parafudrlar 1,25kV gerilimde test edildiğinden aslında B sınıfı 125kA parafudr yerine de kullanılabilir çünkü bu 15kV geriilimde test edilmiş. Ama tabi bu uygulamayı kabul edecek mühendisin yorumuna bağlı.

Trimbox'ın AG parafudurundan üstün yanı tam olarak nelerdir ? Sadece Topraklama yokken gerilimi absorbe etmesimidir ?
 
Bıkmadan ! reklamlara devam !
 
Son düzenleme:
Forumda,konu ile ilgili olarak gereğinden fazla ! açıklama var.Yönetim de gerekli tedbiri aldı zaten.Hala tartışılmasını öyle değerlendirdim.Düşündüğüm gibi değilse,mesele yok demektir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst