ELEKTRONİK CİHAZLAR ARIZALANDI

teknik2398

Üye
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
44
Tesisatını yaptığımız binada tedaş tan abone alımı sırasında 3-4 dairede bazı cihazların elektronik kartları yandı. Olayın gelişim aşaması şöyle:
abone alınmazdan önce 1-2 aydır taşınmış olan daireler vardı ve hiç bir arıza yoktu. abone işlemleri için tedaş görevlisi geldi önce topraklamayı ölçtü 2 ohm gördü. şantiye sayacı ortak gider sayacı olması için bağlantısı yapıldı. sonra dairelerin sayacı belirlensin diye dairelerin otomatları sırayla açılıp kapatıldı.
yapılan işlemlerin tamamı bu. ana panoda nötr ve topraklama barası ayrı ayrı mevcuttur ve bağlantı sorunu yoktur. arızalanan cihazların kartları değiştirildi ve halen çalışıyorlar.
Arkadaşlar sizce bu arıza neden olmuştur.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aboneye giden müşterek nötr hattı bağlantısı açılmış buna bağlı olarak başka abonelerin üzerinden farklı bir faz Elektronik kart girişinde 380V olarak oluşmuştur.
 
nötr ve toprak hattı ayrı ayrı kendi barasında bağlı, nötr hattı açılmış olamaz. zaten bozulan cihazlar tamirden sonra hala çalışıyor, tesisisata arıza sonrasında herhangibir işlem yapılmadığı halde.
 
şantıye panosundan ana panoya tasıma esnasında bedii nin dedigi olay gerceklesmiş olamazmı nedenı kesınlıkle nötr kesılmesı bızım ustada aynı hatayı yaptı elektronık kartlar yandı
 
tedaş görevlisi enerjiyi verirken önce fazları bağlamış en son nötrü. tabii sayaç sigortaları bu arada açık kalmış olmalı.slm
 
Alakası yoktur ama topraklamayı nasıl bir yöntemle ölçtü?
 
tedaş direğinden gelen ana besleme hattının nötürü zaten daha öncesinden ana panonun nötr barasına bağlı durumdaydı. selam
 
toprak megeriyle ölçtü. bir ucu toprak barasına, diğer iki kazık ise toprağa çakılı olarak ölçtü. bu işlem yapılırken bina içine giden toprak bağlantısı kesilmedi.
 
sayaçtan nötr giriş çıkş uçları sökülmedimi.slm
 
şantiye sayacı ortak gider sayacına dönüştürülürken evet söküldü ancak, daha öncesinde dairelerin nötür kabloları zaten nötr barasına bağlıydı ve ana kablo nun nötr de nötrü de nötr barasına zaten bağlıydı.
sayaçtan nötr giriş çıkş uçları sökülmedimi.slm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,530
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst