kronik düşük voltaj sorunumuz

estarapim

Üye
Katılım
30 Ara 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
47
arkadaşlar merhaba;

Yaklaşık 3 gün önce klimamız çalışmaz duruma geldi. Aynı prize başka bir ısıtıcı taktık ve o da çalışmadı ( elektrik geliyor ancak ısıtmaya geçemiyor) Bu arada yaklaşık 4 yıldır kullandığımız klimadır ve şimdiye kadar böyle bir sorun olmadı.

Klima servisi sorunun prizdeki düşük voltajdan kaynaklandığını belirtiler. Bu olaydan yaklaşık 1 hafta önce bu prizi kayınpeder değiştirmişti.

Daha sonra 1 elektrikçi ile irtibata geçtim. Kendisi geldi hiç volt vs. ölçmeden buata kablolara baktı ve hattı sigortaya kadar değiştirmemiz gerekiyor dedi ve gitti. 150 tl para istedi.

bu arada bu durum sadece yatak odasındaki tek prizde var. aynı odada başka bir prizde ısıtcı çalışıyor .

Ertesi gün başka bir elektrikçi geldi. ölçümler yaptı. buatları açtı ve klemensleri çıkartarak. hangi kablo nerenin analiz ettikten sonra klemenssiz şekilde pense ile birleştirdi. sonrasında viko markalı bir priz taktık ve voltajı ölçtük. 215 gösterdi. Klimada çalışmaya başladı. Hatta aynı anda başka bir ısıtıcı taktım o da çalıştı.

Ancak 1 gün sonra yine aynı voltaj düşüklüğü başladı ve klima çalışmıyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
klima ile ısıtıcıyı aynı anda kullanmamalısınız.. kablo kesiti ince olduğu için yenilemiştir sanırım...

klimanızda sorun olabilir..

170 voltta bile klima çalıştırmıştım...

hiç mi açılmıyor yoksa ekranda hata kodu var mı acaba ?
 
klima açılıyor ısıtmaya geçerken duruyor. toshiba klima hata kodu yok.
klima ile ısıtıcıyı aynı anda kullanmıyoruz normalde.

sadece deneme amaclı ısıcıyıda taktım. bu üfüren tipte olanlardan. o da birsüre sonra tık edip kapanıyor. voltajın düşük olduğu kesin kontrol kaleminin ısıgı bile diğer prizlere göre dusuk yanıyor.
 
diğer prizlere göre kısık yanıyorsa o prizde sorun vardır...bir avometre alıp voltajı ölçmelisiniz...
 
şöle anlatayım . elektrikçi geldi ve yaptı. ama 1 günlük kullanımdan sonra tekrar düştü
 
Kuvvetle ihtimal boatların içindeki kabloların bağlantısını söküp tekrar bağlamıştır elektrikçi. o durumda sistem kısmen düzelmiş ollmuştur. şimdi gene sorun var ise sigortaya kadar giden bütün kablolar eskidiği için oksik vs gibi sebeplerden böyle sorun oluyor olabilir.
 
sadece tek prizde bu sorun var. diger yerlerde voltaj normal. bu priz sigortaya en uzak priz sayilir. kendim yeni kablo alip eski kabloyu cekerek yeni baglanti yapabilirmiyum. buatla priz ayni odada. ayrica klimayi direk buata baglayip araya 20 amperlik bir sigorta koysam.
 
kayınpederiniz prizi değiştirdiğinde nötr ve toprağı karıştırmış zannedersem.prizi ölçtüğünüzde 220 voltu görebilir hatta gücü düşük olan cihazlar çalışabilir.ama ısıtıcı klima gibi yüksek cihazlar topraklama iyi değilse çalışmaz. nötrle toprağı değiştirerek bi denemende fayda var.slm
 
degistirdim sn rezistans ama bir sonuc alamadik
 
arızalı prizin buatını kontrol etmen gerekiyor.sorun nötrde erimiş tam geçirmiyor.buattaki kabloları söküp yeniden soyup bi bağla ölçü aletiyle voltaj kontrolu yap.slm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst