Katılım
24 Ara 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
25
bilgisayar fişini prize taktığımda böyle oluyor:

gyftl.jpg
gyfty.jpg

Prizdeki faz ve nötr kutuplarda da aynı şekilde bozulma (yanma?) oluştu fişteki gibi ama toprak hattında yanma yok acaba sorun nerededir?
Ne yapmalıyım?

Üçlü vb. yok
Ama fişi prize değdirdiğim gibi elektrik kıvılcımı çıkıyor nötr ve faz kutbundan.

Acaba fazla akım mı geliyor? eğer fazla akım geliyorsa ne yapmalıyım?

NOT: 1 Yıldır böyle benim için bir sorunu yok şuanda.

Resim kalitesi için özür dilerim otofokuslu kamera bulamadım acil olduğundan.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
evindeki tüm tüketicileri kapat birde öyle dene eğer aynı şey oluyorsa bilgisayarın pover ını bi kontrol et muhtemelen evinde sıfırlama yapılmış tüketicilerden biri enerji kaçırıyor
 
muhtemelen prizin maşaları gevşemiş ve fiş prize gevşek geliyor prizinizi değiştiriniz.
 
Büyük ihtimalle priziniz topraksız. Fiş topraklı prizlerin içine oturduğu için bu tarz sorunlarla daha az karşılaşılır, çünkü fiş fazla kıpırdamaz. Priziniz topraklı ise açıp içini sıkmanız lazım.(fişe temas eden noktaları)
 
muhtemelen prizin maşaları gevşemiş ve fiş prize gevşek geliyor prizinizi değiştiriniz.


aynen ole prizin gectigi ayaklar gevsektir ark yapar yakar duvardaki pirizi degistir. eger imkanin varsa pense ampermetre ile olc gecen akim nedir kisa devre olup asiri akim cekmesin cihaz ama pc de ne olacak ki en fazla power yanar kisa devre ihtimali zayif ama genede ihtimal
 
O küçük yanıklar besleme devresindeki kondansatörlerin ilk anda çektiği yüksek akım sebebiyle de oluşur. Saygılar.
 
benzer bir sorun ben yaşamıştım.mutfaktaki prizden ara kabloyla çamaşır mak. ve bulaşık makinesini besliyordum.ikisini aynı anda çalıştırmamamıza rağmen priz eriyordu.2 ya da 3 defa priz değiştirdim hepsi eridi.sonra fişi değiştirdim 1.5 -2 sene oldu hiçbir sorun yok.fişin yapıldığı metalle prizin yapıldığı metalle alakalı olabileceğini düşünmüştüm.fotolardan tam seçemedim eğer sadece fişde karama varsa ve fişi takarken ark yapmasını istemiyorsan (prizi değiştirip veya bakımını yaptıktan sonra) ps nun anahtarını kapatıp fişi tak sonra anhtarı aç. bu şekilde fişi takarken ark oluşmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst