Ev için elektrik tesisatı

smbcaglar

Üye
Katılım
12 Ara 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhabalar,

Ailem benim yanlarında olmadığım bi dönemde eski bir ev almış ve anahtar teslim fiyat ile içini yaptırmış. Yanlarına geldiğimde elektrik tesisatının adam akıllı yapılmadığını fark ettim. Evde 4 tane sigorta 32A - 32A - 32A ve 25A'lik şeklinde. Sitenizden edindiğim bilgiye nazaran ise aydınlatma 10A - Prizler 16A'lik sigortalarda bağlı olması gerekiyormuş ve tahmini 5-6 priz için 1 sigorta gerekli imiş.. Şimdi evimizin tüm boya sıva işleri bitti. Ama elektrik tesisatı açısından içim hiç rahat değil.. Yapabileceğimiz bir değişiklik yada farklı bir önlem var mı? Neler yapmam lazım.. Ortalama ne kadar maliyet çıkar ve Ankara'da bana yardımcı olacak birileri var mı?

Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
iş sigorta kutusunda çözülür sanırım.çok bir masrafa gerek yoktur.tavsiyem sigorta kutusuna kaçak akım koruma röleside ilave ettirmeniz.bu sizin ve ailenizin can ve mal güvenliği için şart bir aygıt.
 
sigortalar diğilde dağıtım nasıl yapılmış sigorta tablosunda kac linye var yani sigortalara bağlı kac kablo var ve priz ve lamba sayısı

bi kabloya kactana priz yapılmış ona bak kapa taslak min 9 yada 10 tane kablo ortalama 25 priz 10 lamba
 
önemli olan topraklama yapılmışmı onu ölçtür.k.ar taktır.kablo kesitleri uygunmu bağımsız en az 3 adet linye varmı.sigortaları prizler 16 lamba 10 a.şeklinde düzenle.vb.iyice kontrol ettir.slm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst