3lü priz

tayfyardim

Üye
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Düzce
arkadaşlar 3lü prizde toprak girişine kontrol kalemini dokundurduğumda led yanıyor. sonra toprak nötr arasına bakıyorum 50 V ac voltaj var. faz toprak arasına bakıyorum 75 V ac voltaj var. 3lü prizin toprağı şebekede toprağa verilmemiş yani toprak hattı yok. 3lü sıvaaltı prizden çıkarıp sıvaaltı prizi ölçüyorum. toprakda enerji göstermiyor . sorun 3lü prizde ama açıp baktım. hiçbir yerde kısa devre yok. acaba 3lü prizde kaçak akımmı var? sizce sorun nerdedir ve çözümü nedir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kablonuzu kontrol ediniz bence.
elinizde avometre var ise:
3'lü prizin kablosunu enerji aldığı prizden çıkartın ve avometrenin buzzer kademesinde hangi iletkenler arasında kısa devre varsa kontrol ediniz bence çok ufak bir temas olabilir.
 
topraklamayı bağlarsan sorun biter.slm
 
duvardaki pirizde toprak hattı bağlı değil ancak sen grup kablolu pirizini taktıgında yopraklama kablon boşta kalıyor bu da atlama dediğimiz ölü elektrik olusumuna sebeb oluyor duvardaki pirinin icinde nört hattını topraklama hattına bağla küçük bir kablo ile sönt yap asıl olması gerek pirizin topraklanması ama söntlemede sorunu çözer
 
sıfırlama dediğimiz şey zararlı değil mi? ya şebekede faz ve nötrlerin yerleri değişirse yada prizle ana pano arasında nötr kopuk olup fazda gövdeye değiyor olursa ne olacak? yada fazın gövdeye değmesine gerek yok sadece nötr kopuk olsa dahi atlama denen ölü elektrik o durumda nötr ve toprağın ikisinde de olacak...
 
hiç bir zaman sıfırlama yapmayın. sağlam bi tropraklama ve k.a.r kullanın. kimsede lütfen arkadaşlara yanlış bilgilendirme yapmasın.slm.
 
Üç faz beslemeyi aldığınız noktada dengesiz yüklenmeden dolayı nötrde gerilim oluşabilir. Yani diğer kullanıcılardan kaynaklı olarak nötrde gerilim okuyabilirsiniz?

Nötr topraklanmış olsa sorun çözülecektir. Nötr topraklama işlemi trafo yakınında yapılmalıdır.

Saygılar,

Tekhakko
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,587
Kullanıcılar
449,926
Son üye
StratoMaster

Yeni konular

Geri
Üst