evdeki elektronik eşyaların yanması hk.

ezmoce

Üye
Katılım
31 Mar 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşımın evindeki tüm elektronik eşyalar yandı, genelde tedaştan kaynaklı olduğu söyleniyor (ben de zamanında bedaşın muteaahit firmasında çalışırken bir binada bulunan elektronik eşyaların yanması olayına tanıklık etmiştim) .
yalnız burada sorun sadece bir dairede, arkadaş daha once bir iki elektrikçi çağırmış, çözüm bulunamamış şindi ben bakacağım, farklı olarak nelere bakmamı önerirsiniz, daha once boyle bi olayla karşılaşmış yada düşüncesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılarımla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektronik cihazların gerilime bağlı olarak yanması ve yanmanın aynı binada tek bir katta meydana gelmesi için;

1-ya elektronik cihazların yandığı katın 3 faz gerilimle beslenmesi gerekir.
2-yada diğer dairelerde yanma anında devrede büyük güçlü cihazların bağlı olması gerekir.

Bana göre 1. olasılık fazladır ve bu durumda o daireyi besleyen 3 faz kablonun nötr hattı bir şekilde devresini tamamlayamamıştır. Bunun nedeni iyi bağlantı yapılamamış olması olacağı gibi, kaçak akım rölesi yada 4 kutuplu bir şalterin nötr bacağının geçiş yapmaması da olabilir.
 
daireye gelen enerjiyi ölç toprak dahil, bütün bağlantıları yeniden yap.
 
bu tür durumlarda düşmemek için şiddetle Volter cihazını öneririm..link: www.volter.com.tr

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
daire tek fazdan mı? üç fazdan mı? ona dikkat etmek gerekir: üç fazlı ise büyük bir olasılıkla nötr hattından kaynaklanır, tek fazlı ise büyük bir olasılıkla aşırı voltaj yüksekliğinden kaynaklanır
 
arkadaşlar benim evimdede aynı sorun var anladığım kadarıyla tek faz üzerinden besleniyor elektrik gittimi herkesin gidiyor hemen arka sokağım ile yanımdaki köşe evin elektriği var bizim bölge sanayi sitesine bağlıymış galiba uydu buzdolabı evin ampülleri hem akkor lamba hem tasarruflu olanlar televizyon ütü saç kurutma yandı bozuldu 2 kez doğalgaz kombimin kartı yandı değiştirildi yani değişmedik birşey kalmadı işin garibi 3. katta oturuyorum daha böyle sorunları 3 yıldıtr diğer katlarda hiç görmedim kimi zaman evin içinde yürüdükçe lambalarda titreme oluyor gibi birşeyde var ekleri buatları kontrol ettim bir temasssızlık söz konusuda değil öneriniz nelerdir(buarada SEDAŞ a şkayetlerimizi iletiyoruz ama tabir yerindeyse takmıyorlar bile)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,193
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst