Merdiven Otomatiğini Sensörlü Lambaya Çevirme

Katılım
19 Eki 2012
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
30
Bir çok apartman ve toplu yaşam alanlarındamerdiven otomatiği ile ortak aydınlatma yapılmaktadır. Herkesin bildiği üzere merdiven otomatiği ile aydınlatma yavaş yavaş terkedilmektedir. Onun yerine sensörlü lamba ile local aydınlatma tekniği kullanılmaktadır.
Peki merdiven otomatiği tesisatı bulunan bir yerleşkede sensörlü lamba dönüşümü nasıl yapılacak ?
Oldukça kolay bir kaç metot sayılabilir. En kullanışlı olanı aşağıdaki resimde de ifade edildiği gibi merdiven otomatiğindeki faz ve lamba uçlarını birleştirmektir( kısa devre etmektir).


Alıntıdır..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Teşekkürler Kahraman5461


Bence sensörlü aydınlatmalara ekonomi yönünden bakarsak, ortalama 4 katlı bir apartmana aylık merdiven otomatiği parası 2 lira geliyor. Bir sensörlü aydınlatma ücreti ortalama kalitede 25 liradan aşağı değil. Dört kata taksak 100 lira eder ve kendisini amorte etmesi yıllar alır. Bir de garantisi bitip te bozulduğu zaman extra ücret. Ayrıca bir sensörlüye 2 adet ampül takılmakta. Yeni düzenlemeye göre normal ampüller piyasadan yavaş yavaş kaldırıldığı için en ucuz tasarruflu ampül 4 lira. İki tane takacaksınız 8 lira. Sensörlü aydınlatma küllün zarardır.
 
Biz hep kendi cepimize bakarsak enerji tasarufunu nasıl yapıcaz.İlk hamlede dedeğin doğru ama yıllara bakarsan farkı göreceksin.Bizim gibi enerjiyde dışa bağımlı ülkeler bunu yapmalıki illerleyelim.Anlık değil 10 yıl sonrasını düşün.Yada Türkiyede kaç apartman var ve hepsinin sensörlü olduğunu yılda ne kadar enerji tasarufu sağlayacağını.
 
Elektriğinin yüzde ellisini doğalgazdan üreten bir ülke için geçerli değil bu yazdığın. Zaten pahalı üretiyor. Neyin tasarrufu? Ayrıca rüzgar tribünlerinden üretilen elektriğin maliyeti belli bir sene sonra yani yatırımı çıkardıktan sonra çok düşük maliyetle elektrik üretilmesine rağmen halka yine aynı birim fiyat üzerinden satılıyor. İstediğimiz kadar tasarruf yapalım, bir enerji pahalı olduktan sonra tasarrufun işe yararlığı hakkında tartışmak gerekir. Rusya'dan aldığımız doğalgazı depolayacak yerimizi yok ülke olarak. Rusya kullansan da kullanmasan da anlaşma yaptığı miktar üzerinden parasını alıyor. Ayrıca alternatif elektrik depolanamıyor da.

Bence ilk yapılacak iş öncelikle Türkiye'de eğer adından başka varsa Enerji Bakanlığı, elektrik git gellerinden dolayı yanan, bozulan cihazların ücretini hesaplasın. Ablamın, 290 volt elektrik geldiğinden dolayı iki cihazı yandı. Parasını kim verdi. Kimse vermedi. Bu yanan bozulan cihazların yanında sensörlü lamba havada kalır.

Tepkim kesinlikle size değildir. Bu ülkede sadece elektrik değil tüm devlete bağlı kurumlarda bozukluk var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst