Aynı Akım Trafosundan Farklı Fazların Ölçümü.

sentanoo

Üye
Katılım
19 Nis 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar yaşadığım bir sıkıntı için yardımınızı talep ediyorum.İki farklı trafodan gelen hat aynı akım trafosuna bağlantılı durumda.1 nolu trafodan gelen R S T faz sırasında ve gerilimed sayaca bu şekilde girilmiş bu trafodan gerilim bilgisi alınıyor.2 nolu trafonun gelen T R S faz sırasında girilmiş fakat gerilim bilgisi alınmıyor. Bu şekilde bağlantı yapıldığında sayaç toplam akımı okurmu? Gerilimler faz farkından dolayı bir birlerini sönümlerler fakat burada sadece 1 nolu trafodan gerilim bilgisi alınıyor. Yani 1 nolu trafo devre dışı iken sayaç okumuyor. Benim kafamın karıştığı nokta akım yönleri aynı olsada fazörler arasındaki açı farkından dolayı RT birlikte aynı akım trafosundan geçince sönümleme yaparmı? Birisindan 60A birisinden 20A geçtiğinde sayaç 80A mi hesaplar yoksa 40A gibi bir değermi hesaplar. Yardımlarınızı beliyorum.Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu tip sistemler için,çift primer/tek sekonder ( Toplayıcı akım trafosu ) kullanılması gerekir diye biliyorum.Bağlantınız yanlış.
 
Teşekkürler Fahri bey,

Deneme yaptım - kısıma geçtiğinde fark oluştuğu için yanlış ölçüm oluyor. Montajı yanlış yapılmış..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst