Şantiye Elektriği Açtırma

frakist

Üye
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
38
Puanları
1
Merhabalar;

İç tesis projesi tamamlanmış ve teslim edilmiş bir proje yapım aşamasına geldiğinde şantiye elektriğinin açtırılma süreci nasıl işlemektedir? Proje mühendisinin şantiye elektriği açtırılmasındaki görevi nedir? Şantiye panosu projesi gerekli midir ve hangi makamlara onaylatılır?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
önce kendinizi **edaşa kayıt ettireceksiniz.sonra saha elektrik projesi(saha dağıtım ve tek hat şeması) hazırlayıp iş başlangıç-bitiş formları ve başvuru belgesi,sayacın garanti belgesini kağıt dosyalara koyup **edaşa onaylatacaksınız..
 
bu bahsettiğiniz işlemleri iç tesisat projesini çizen mühendis mi yapacak peki? garanti belgesi falan bana binada çalışacak tarafın mütahitin vs görevleri gibi göründü.
 
hayır,şantiye elektrik dağıtım projesi ve sayaç dosyası hazırlamak ayrı bir iştir.ama genelde iç tesisat projesini çizen(TASARLAYAN) mühendis yapar bu işi,ücreti karşılığında tabi.
 
gerçek hayattaki uygulamada :) tasarlayan mühendis projenin teslimiyle birlikte bunları da hazırlıyor mu peki yoksa önce işi yaptırandan talep mi bekliyor?
 
müteahhit talep ederse yapılıyor.Çünkü projeye 3 sene içinde başlayabiliyorsunuz.şu anda çizilen proje 3 sene sonrada başlayabilir yarında başlayabilir.bunu bilemeyiz.ücret olarak da şantiyenin büyüklüğüne göre değişmekle beraber 250-500TL arasına yapıyorlar.
 
projenin ve dosyanın örneğini arıyorum ama bulamadım internette. elinde olan varsa paylaşabilir mi?
 
projenin ve dosyanın örneğini arıyorum ama bulamadım internette. elinde olan varsa paylaşabilir mi?
Merabalar
Şantiye elektriği için örnek proje bulabildiniz mı acaba .
bende su an santiye elektriği için proje hazırlamaya calısıyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst