güç ve cosq hesaplama

thsn

Üye
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
115
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar ben sistemimde ki enerji analizörüne sadece akım ve gerilim trafosunu bağladığım halde, bu analizör nasıl oluyor da aktif gücü ve cosq' yi hesaplayabiliyor ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
un var şeker var yag var oda bunları birleştirip helva yapıyor :)
 
Çalışma prensibini bilmiyorum ama akımın Ip aktif ve Iq reaktif bileşenlerini ayırarak hesaplayabilir. Ip=I.Cos fi Iq=I.Sin fi. Bileşenleri analiz ettiğinde Ip ve I dan örneğin açısal değerlere ulaşabilir.
 
S=U.I=KVA
P=U.I.COSQ=KW
Q=U.I.SİNQ=KVAR
Bu formullerde bizim elimizde sadece gerilim va akım değerleri birde AC gerilimin çizdiği sinüs eğrisi var şimdi bize lazım olan cosq degeri bunu bu analizatorun içinde bulunan bir nevi osilator devresi ile sinüs dalgasının başlangıç noktasında yaptığı açıyı 90a tamamlayan deger cosq daki q değeridir burada q yu yerine koyduğunda cosq değerini bulursun ki analizatörde bu degeri bu şekilde hesaplayarak formulde yerlerine koyup baswit bir işlemci yazılımıyla değerleri ekranına yansıtıyor. yani helva yapıyor:D
 
çok teşekkürler arkadaşlar, çok aydınlatıcı oldu.
 
rica ederim aydınlanmam beni de mutlu etti
 
Elektriksel büyüklüklerin tümü akım ve gerilim bilgisinden okunur ve hesaplanır. Herhangi bir elektrik ölçme ve koruma cihazına girilecek üçüncü bir büyüklüte yok.

Kolay gelsin...
 
P=U.I.COSQ
Uc faz icin - P=1,73U.I.COSQ
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,187
Kullanıcılar
449,829
Son üye
mehmetoner

Yeni konular

Geri
Üst