Müstakil Bina Projesi Zil Tesisatı

frakist

Üye
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
38
Puanları
1
Merhaba;

Müstakil bir evde zil trafosu, zil butonu ve zili içeren zil tesisatının ayrı olarak tek sigortadan alınması gerekli mi? yoksa mevcut bir linyeye dahil edebilir miyiz?

Teşekkürler :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merdiven otomatiği sayacı varsa onun çıkış sigortasına bağlamalısın. Tek sayaç varsa linye hattından enerjilendirebilirsin.
 
tek sayaç var. sayaç kutusundan 220 besleme almıyorum zaten. içerideki sigosra kutusundan alıcam zil tesisatına elektriği. mevcut örn 3 priz 2 aydınlatma bağlı sigortaya bunu ekleyebilir miyim yoksa zil tesisatı için bundan ayrı bir sigorta takıp buna mı bağlamalıyım?
 
Evet ekleyebilirsin. Zil trafosu için 6 Amper sigorta kullanılır. Zaten zil trafosu pek güç çekmez. Eğer hiç tesisat yok ve yeni bir tesisat çekeceksen zil trafosuyla uğraşma derim. Trafoya ayrı para verme. Pilli zillerden satın alabilirsin. Maksimum 7-8 liradır. Evin içine pilli zili asıp zil tesisatında kullanılan kabloyu ( Elektrikçiler telefon kablosu kullanır ) kapı dışındaki butona bağlarsan bastığında çalar. Pili zayıfladığında zaten zil bayılarak çalar. İki kalem pille çalışır.

Yok ben illede trafolu zil kullanacağım diyorsan, trafonun 220 girişine sigortadan faz ver ve diğer uca nötr bağla. Trafonun 220 volt faz bağladığın giriş ucunun çıkış karşılığını yani 12 voltu butona bağlayıp eve takacağın zilede nötr (Trafodaki diğer çıkış ucunu ) vermelisin. Evin içindeki zilin diğer ucuna da butondan çıkaracağın diğer ucu götürmelisin. Sitede ararsan zaten zil tesisatı teknik şemasını bulursun ya da zaten biliyorsundur. Ben bilmiyorsun diye yazıyorum.


Aklına takılan varsa sorarsın. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst