Vaviyen tipi bir sistem yaptım. Sizce mantıklı mı?

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar


Bir müşterimin ofisinin önü çok karanlıktı ve yol ıssız olduğundan sensörlü takmamı istedi. Zaten ofisinin önünde bahçe lambaları vardı fakat çalışmıyordu. Önce kendi kendime dedim bahçe lambalarının girişine sensör takayım. Yürüdüğünde hepsi birden 45 saniye yansın ve sönsün.

Daha sonra şu aklıma geldi. Birbirine paralel bağlandığından başlangıç beş lambanın ilkine arapuar bağlayarak faz ve diğerlerine paralel, beş lambanın sonuna arapuar nötr ve başa doğru paralel bağladım. Aynı vaviyen gibi oldu. Girişte faz olan arapuara basınca lambalar yanıyor, ofise girince nötr bağlı olan arapuara basınca lambalar sönüyor. Ofisten çıkarken nötr arapuara basarak lambaları yakıyor ve yolu yürüdükten sonra faz arapuara basarak lambaları kapatıyor. Üç kablo çekmek zorunda kalmadım. Faz ve nötr ile yakıp söndürdüm.

Bu sistemi aranızda daha önce deneyen var mı? Umarım yanlış anlatmamışımdır. Bilgisayarda proğramım olmadığı için teknik resmi çizemedim. İyi çalışmalar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aydınlatma armatürünü nötrü keserek yapılan uygulamalar tesisat kanununa aykırı.Lamba kapalı durumda olduğu sırada bile nötrü kesdiğiniz için faz olacak tehlikeli olabilir.
 
yalnız aydınlık bir saatte yola giriş anahtarını ellemeden yola giren biri çıkışta lamba varmış deyip yol sonundaki anahtarın konumunu değiştirirse ve giderrse sonradan bir daha ki gelen insan için anahtar konumları çalışmayacak ve yanmayacak dimi. ben mi yanlış anladım yoksa sistem çöktü mü
 
değişik bir uygulama olmuş. burada önemli olan bence faz uçları lambanın duyunda ortasına bağlı olması önemli.
duy bir müddet sonra ısınmaya bağlı olarak kırılabiliyor plastik kısmı.
sizin yaptığınız uygulamayı başka birisi anlayabilebilir ve elektrik olmadığını düşünerek kenar kısmına dokunabilir veya dış kısım kırıldığında ampul değişirken temas edebilir.
 
iyi hoşta adam ofise girdi arapuara bastı yandı diğer anahtardan söndürdü ofise giren ikinci bir kişi ilk arapuara bastığı zaman lambalar yanmayacak çünkü ikinci anahtardan kesik kullanışlı değil
 
Tasarımda ne kadarda çalışıyor görünse de uygulamada bir o kadar problemli olacaktır.Aynı anda sokakta 2 ve 3 kişi olduğunda sistem çökecektir.
 
Yazdıklarınızda haklısınız.

Ofis sitenin içinde bir yer. Zaten müşteri de o sitede oturuyor. Yani akşamları işleri düzenlemek için uğradığından böyle bir sistem yaptım. Kendisine anlattım ve kabul etti. Başka uğrayan olmadığı için ve uğrasa da beraber gittikleri için güzel oldu gibi :)
 
Müşteri kabul ettikden sonra problem yok. Ama vavyen kullanmak en doğrusu.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst