TMŞ Manyetik koruma I3 - Kesme kapasitesi Icu

Melihhh86

Üye
Katılım
8 Ara 2011
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar merhaba.termik manyetik şalter ile kafama takılan bir soru var.Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Katalogları incelediğimizde tmş ile ilgili bir manyetik koruma değeri verilmiş birde kısa devre kesme kapasitesi..örneğin abb'de A1N125, TMF, In=125A tmş için manyetik koruma I3=1250A ,kesme kapasitesi Icu=36kA olarak yazıyor..Manyetik koruma fonksiyonu bir kısa devre sonucunda oluşan aşırı akımlar için değil mi? Öyle ise neden bir de Icu kesme kapasitesi değeri veriliyor?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba;

Bu değer bu şalterin deforme olmadan kesebileceği maks. efektif kısa devre akımıdır.TMŞler bu akımı 2 defa kesebilme özelliğinde olmalılar.
http://cache.automation.siemens.com/dnl/TE0MjU4NwAA_24489735_FAQ/PD_Guide_71.pdf

cevabımınız için teşekkür ederim.benim kafama takılan esas soru yukarıda belirttiğim manyetik koruma I3'de netice de kısa devre kesme kapasitesi anlamına gelmiyor mu? neden manyetik koruma değeri I3=1250A ile Icu=36kA değeri arasındaki fark bu kadar yüksek? yani şalterin 2 farklı değerde kısa devre kesme kapasitesi mi var?
 
1250 A; şalterin kısa devre açma ayarı. Mesela bu kesici 1250 A e kadar belli süre akım geçmesine izin vererek motorun kalkınması esnasında demerajdan dolayı beslemeyi kesmez. Eğer demeraj (yol alma) esnasında motorunçetiği akım 1250 A i geçerse şalter açar. Eğer akım bu değerin altında belli süre (süre için eğriye bakmak lazım) gerçekleşse de şalter açmaz. Yol alma sağlanmış olur. Bazı TMŞlerde bu I3 dedğiniz değer ayarlanabilir, bazılarında ise sabittir. Sizin şalterdeki nasıl bilmiyorum.

36 kA e gelince; normalde motorlar yol almada bu akım seviyesine çıkamazlar, ama motorda ya da hatta bir kıs devre varsa akım bu değerlere ulaşabilir. Bu kesici böyle kısa devre durumları için 36KA kadar parçalanmadan/deforme olmadan akımı kesebilir demektir.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim.yanıtlarımı buldum..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst