regülatör için yardım

ademdel

Üye
Katılım
7 Ara 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
öncelikle selamun aleykum yanlış yere konu açtıysam affola
bir okulun bilgisayar odası için regülatör takılacak yalnız bilgisayarlar 12 adet ve Şebeke trifaz nekadar büyüklükte bir regülatör kullanmalıyız ve ilerde başımıza sorun cırmayacak hangi markayı önerirsiniz
üstadlar yardımlarınızı esirgemeyin herşey eğitim için
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
selam regülatör yerine ups tavsiye ederim yaklasık 10kva ups işini görür böylece verilerinde kaybolmaz eger ups varsa ona göre reguletör alman gereikir.
 
eyvallah üstadlar mod.lar ve adm.ler
ceyrancı kardeş allah razı olsun senden galiba senin haricinde bu sitede regülatör ile uğraşan yok galiba
 
12 bilgisayar var demişsiniz normal çalışma süresince tüm bilgisayarlar kaç amper akım çekiyor pensampermetre ile ölç, elektrik gittiğinde kaç dakikaka enerjili kalmasını bekliyorsun onu sapta. arkasından güç hesabını rahatlıkla yaparsın. alacağın UPS i dogru olarak secmiş olursun
 
İlerde güç artışı, farklı yerde kullanma vs. ihtimallerini düşünürlerse biraz daha büyük 20kVA vs. seçmek isteyebilirler. Eğer UPS alacaksan akü grubu da olacak. Bu yüzden koyulacak yerin genişliği önemlidir. Ortamın fazla ısınacak dar bir yer olması verimini etkiler. Arıza sıklığını arttırır. Redresör düşünüyorsan ben Gemta kullandım 10 yıldır bir sorun yaşamadım. UPS istiyorsan fiyat artacaktır. Ayrıca çok çeşit var. Tunçmatik olabilir. Eaton, Remivac, Borri, Necron da güzeldir. Servis gerektiğinde sorun çıkarmazlar. Tavsiyem kVA olarak yükten biraz yüksek seçmen.
 
ups regülatorun yaptıgı görevi yapıyorsa regulatore ne hacet?
 
regulatorler gerilim dusme yukselmesine cok yavas cevap vermektedir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst