Sigorta kapatılsa da elektrik var görünüyor

UgurOnline

Üye
Katılım
20 Eyl 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
inşaatı yeni bitmiş oturulmaya hazır bir dairenin elektrik tesisatında şöyle birşey dikkatimi çekti. dairenin girişindeki sigortaları kapatsam bile kontrol kalemini herhangi bir prize soktuğumda elektrik var görünüyor (sadece kontrol kaleminin ışığı yanıyor, fiş taktığımda akım yok). bunu engellemenin bir yolu varmıdır yada tanımı nedir. benim için sorun teşkil edermi?

teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kontrol kaleminde gördüğün tamamen manyetik alanın etkisinden kaynaklanıyor topraklama çalışıyormu buna bak birde kontrol kalemleri arasındaki farktanda kaynaklanıyor olabilir
 
sigorta kutusunu kontrol et.elektrikçi fazı direk verip nötürleri sigortadan geçirmiştir.
 
sigortalardan faz yerine nötr geçiyor.
 
tehlikelidir. kısadevrelerde veya sigorta değeri akımı aşarsa sigorta yine atar lakin kaçak akım rolesi yoksa çarpılmalarda veya kaçak akım oluşursa sigorta atmaz. durumu bilmeyen kişi sigortayı indirdim diye çarpılabilir
 
o eve nötr gelmiyor direkten nötr ucunu kontrol ettirin.
 
Sigortalardan faz yerine nötr geçiyor. Tehlikelidir. Giriş sigorta tablosundan faz ve nötr uçları değiştirilebilir.
 
o eve nötr gelmiyor direkten nötr ucunu kontrol ettirin.
ilginç bir yaklaşım... çözüm arayan üyelerin yazdıklarını iyice okumadan çözüm önermek doğru değil...
sigortaların nötr kesiyor.....sayaç bağlantısından yada tevzi tablodan değiştirebilirsin...kolay gele
 
Ben şuna şahit oldum. Elektrikçinin yapacağı önemli bağlantılarda kendisini konuşturunca bu durum meydana geliyor. Dalıyor muhabbete. Faz yerine nötr bağlıyor. Bırakın adam işini yapsın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst