Ev elektrik faturası hakkında

merlol

Üye
Katılım
2 Şub 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Fatura Resmi : https://i.kontrolkalemi.com/1/bnzuk.png
Merbaha arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var; eve taşınalı yaklaşık 4 ay oldu.Müteahit binanın "yapı oturma" iznini almamış (bu yüzdenmidir bilmiyorum ama) faturada halen "şantiye daimi" yazıyor.Evde adam akıllı elektrik yiyen bit termos var ama haliyle çok sıkta çalışmıyor.Ama fiyat hep aynı, çok fazla. Tedaşa gittim abone grubu hakkında bilgi almak için "o kısımda bir sorun yok, şantiye yazması fiyatta bir değişiklik gerçekleştirmez" denildi.Sizce doğrumu? normal 80 m2 bir ev, bu kadar gelmesi tuhaf.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba;

1. olarak şantiye daimi , ticarethane abone grubu içinde yer aldığından birim fiyatlarda farklılıklar söz konusudur. Küçük meblalarda pek fark etmeyebilir.

2. olarak puant yani çok zamanlı tarife(T1,T2,T3)de faturalandırılıyorsunuz bu demektir ki T2 (17:00-22:00) arası elektriği yaklasık %50 pahalı alıyorsunuz ama T3(22:00-6:00) arasında ise çok daha ucuza kullanıyorsunuz. Kullanmasını bilene bu tarife güzel ama genelde gece çalısan iş yerleri tercih eder bunu. Mesken için uygun olan T0 tekzamanlı sabit birim fiyattan olan daha uygun benim fikrim.

3. Yapman gereken oturma izninin olup olmadığını ev sahibine sormak ve tarife değişikliğine(mesken-tek zaman) gitmesini istemen ve aboneliği de kendi üzerine alman.

Bu arada termos baya tüketim yapar o ayrı tabi

Kolay gelsin..
 
bildiğim kadarıyla şantiye tarifesi daha pahalı.
 
Elektrik birim fiyatlarına TEDAŞ Giriş Sayfası > Tarifeler > 2012 Tarifeleri adresinden ulaşılabilmektedir. Burdan bakıldığında;

0,20854 mesken için birim fiyattır.
0,215299 Şantiye için birim fiyat.

Bu durumda yaklaşık %3 daha pahalı bir ödeme söz konusu olur.

Faturayı etkileyen diğer önemli şey sayaç endeksleri olduğuna göre, evde çalışan cihazları kapatarak sayacın endeks takibini yapın ve sayaçta sorun olup olmadığına bakın. Klima çalıştırıyorsanız , evde buzdolabınız varsa, farkına varmadığınız sürekli devrede olan bir yük varsa tüketim normaldir diyebiliriz.
 
şimdi tekrar baktım da tek zamanlıymıs senin tarife eger kullanmıyorum diyorsan tüm cihazları tamemn kapat sayaç dönüyor mu bir bak senin tesisatı kullananlar olabilir!!!! tırtıklayanlar
 
Uğraşlarınız için gerçekten hepinize teşekkür ederim.


3. Yapman gereken oturma izninin olup olmadığını ev sahibine sormak ve tarife değişikliğine(mesken-tek zaman) gitmesini istemen ve aboneliği de kendi üzerine alman.

....

şimdi tekrar baktım da tek zamanlıymıs senin tarife eger kullanmıyorum diyorsan tüm cihazları tamemn kapat sayaç dönüyor mu bir bak senin tesisatı kullananlar olabilir!!!! tırtıklayanlar

Bina 1 senelik yeni bir bina yani daha kimse yoktu 4 ay öncesinden geldik burada oturma izninin olmadığını sorşturmadık vaktinde cahilliğimizden dolayı.Buda o lanet müteahit ile ilgili alınması pekte mümkün değil o yüzden birazda sıkıntımız.


Başta bundan şühpelendik eve ilk girdiğimizde 2 aylık fatura 605 lira gibi bir meblağ geldi ama devlet vatandaşını korurmu söktü aldı parayı, müteahitinde umrunda olmadığından böyle sıkıntı işte dediğinizi yapacağım.

Tekrar tekrar hepinize teşekkürler...
 
kiracıda olsanız evde alsanız iyice sorup soruşturmakta fayda var:( tecrübeler acı olabiliyor
 
fatura kimin adına geliyor? şantiye sayacı okunarak toplam tutar oturan sayısına bölünüp size yansıtılıyor olabilir yada siz saati üzerinize almadan önce sayaçtan enerji geçirilerek ilk faturanız yüksek gelmiş olabilir.
ayrıca oturma izni yoksa sayaç şantiye sahibinin üzerineyse yasal olarak sizin ödeme yükümlülüğünüz olmaz. size biçilen bedelin çok olduğunu düşünüyorsanız süzme sayaç taktırmasını isteye bilirsiniz
 
311920174939.jpg


öncelikle merhabalar herkese
ekranda görüldüğü üzere yeni eve taşındım fakat şantiye ilk faturam gelecek ne gibi durumlar beni bekliyor ve normal meskene göre kaç katı fatura ödeyeceğim

yardımcı olursanız çok teşekkür ederim..
 
hoca ilk önce şunu söylüyüm şantiye elektrigi pahalıdır bide toprakta kaçakta olabilir bir cihazdan topraga iletebiliyordur birde senin elektrigi başka biri kullanıyordur yada yanlış sayaca abone olmuşundur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,218
Kullanıcılar
449,836
Son üye
oguzhankonak

Yeni konular

Geri
Üst