fişi prize ters taktığımda çamaşır makinem çalışmıyor?

blayde

Üye
Katılım
18 Şub 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhabalar,
evdeki çamaşır makinemin fişini prize ters taktığımda çamaşır makinem çalışmıyor. Ayrıca makine çalışırken de tüm musluklardan elektrik çarpıyor(su tesisatımızda demir borular mevcut).
Daha önceden böyle bir problem yoktu fakat evin giriş katında tadilat yapıldı ve elektrik panosunun yeri biraz değişti ancak bağlantıları tekrar aynı şekilde yaptık. Evdeki herhangi başka bir elektronik alette böyle bir problem yaşamıyoruz. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
pano yeri değiştirilirken topraklama bağlantısında bi sorun vardır diğer eşyalarda olmaz zaten çamaşır mak. topraklaması sağlam değilse üzerindeki elk. en kısa yoldan atmaya çalışacaktır. başka bi pirizde dene eğer sonuç aynıysa pano içi revizyon yaplmalıdır.
 
gattuso arkadaşın söylediği gibi nötr kopmuş,
açıklamak gerekirse, makineye giden faz veya nötr hattından biri kopmuş durumda, siz prize kopmuş kısmı faz getirirseniz makine çalışmaz, eğer ters çevirip nötr kısmı getirirseniz de hat topraklamayı nötr gibi görebilir bu durumda makine çalışır ve topraklama hattına akım geçer, tabii kaçak akım röleniz de yoksa her şey normal gibi görünür ama topraklama olan yerlere akım geçebilir. Sizin musluklardan elektrik çarpmasının nedeni de büyük ihtimalle budur, topraklama hattınız metal olan su borusu ile ilintili... %100 emin olmamakla beraber sorununuz sebebi budur, makinenizin enerji giriş kablosundaki kopukluğu bulup arıza giderelebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst