dijital avometre arızası

omer2769

Üye
Katılım
3 Ara 2008
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba
Dijital avometre açılmıyor yani power a basınca ekran gelmiyor elime geldiğinde arızalı idi ne yaparken bozulduğunu bilmiyorum pili sigortayı kontrol ettim sağlam. başka neden açılmıyor olabilir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
muhtemelen kullanmayı bilmeyen biri kısa devre modunda yada başka modlarda enerji ölçmeye kalkmıştır. başın sağolsun dostum umarım pahalı bişey değildir.
 
sigortayı tekrar değiştir derim sağlam gözükmesine rağmen ama yanmış olabilir...
 
Baskı devre üzerinde F yazan ne kadar çeşit sigorta var hepsini tek tek kontrol edin. Devrenin ki ayrı, akım ölçer katının ayrıdır sigortaları. devre sağlam akım ölçer katına ait sigorta atık olsa bile çalışması lazım. Baktınız ki yine atık sigorta yok ve piliniz sağlam kopuk kablo yok. açma/kapama düğmesini kontrol edin. yine sıkıntı yoksa devre üzerinde bulunan entegrelerin besleme bacaklarına voltaj geliyor mu gelmiyor mu ona bir bakın. (Açma/kapama butonu ON konumunda olsun ölçüm yaparken.) Entegre marka ve modeli üzerinde yazar. Aşağıdaki linkten marka ve modeli gereken yerlere girin entegrenin tüm bacak bağlantı şemasını pdf formatında görebilirsiniz. Entegre besleme Voltajını gördünüz ve yine çalışmıyorsa profesyonel onarım yapan bir yere gösterin olmadı atın yenisini alın.

Datasheet catalog for integrated circuits, diodes, triacs, and other semiconductors, view
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst