Elektrik Dalgalanması

Katılım
7 Tem 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar Sayın Kontrolkalemciler
Şehir Elektriğinin Dalgalanması Sonucu Birçok Problemide Beraberinde Getirmektedir,Bu Dalgalanma da Bir çok Elektronik Cihazın da Yanması Kaçınılmazdır.
Hepimiz Biliyoruz ki Şehir Elektriğinin dalgalanması Cosq(fi) yi düşürür ayrıca Motorlar için koruma röleleri imalatı yapılmakta ve bu sadece motorun yanmaması ve hasar görmemesi için motoru anlık korumaktadır yetmediği durumlarda veya güçünü aştığı zamanlarda motor malesef yanmaktadır şimdi şöyle birşey farz edelim bir ev ve sürekli dalgalanan elektrik evin girişindeli yükseltici(regülatör) içine herhangi şuanaka kadar üretilmeyen cosq yi sabitleyecek ve dalgalı gelen elektriği düzenli bir şekilde eve verebilecek bir röle yapabilir miyiz ? ve başka bir çözüm yolu istiyorum
Teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Cos (fi) yi sabitlemekten kastınızı anlamadım ama benim anladığım şey sizin cos(fi)'yi daima sabit tutmak istemeniz. Cos (fi) gün içinde değişken olacaktır. örneğin buzdolabının,çamaşır makinasının çalışıp-durması gibi. Bu sorunun zaten çözümü reaktif güç kontrol rölesidir. Regülatör içinde bu röle ile istenilen Cos (fi) değerine göre kondansatörler devreye alınıp çıkarılabilir. gerilim dalgalanmalarının önüne geçmek içinde aktif veya pasif harmonik filtre kullanılabilir.
 
kastım elektriğin dalgalı gelişini az dahi olsa düzgün eve verebilmek bir iki gündür yeni birşey yaptm iş yerinde 3 kvalık güç kaynağı(ups)
var bu ups artık ne olduysa birkaç gündür dalgalı gelen elektriği ups üzerinden şirkete vermekte ve dolayısıyla tüm makinalar tekrar başlamakta bunun içinde muhasebe programları olan bilgisayarlar dahil arıza ekibini çağırdım baktılar sorun yok dediler gelen elektrikten kaynaklı dediler bense şöyle yaptım gk-01 gerilim koruma rölesi alçak 150 v yüksek 230 v ayarlı 4 sn yapacak şekilde ayar verip kontaktörle uygun bağlantıları yaptım ve girişe verdim böylelikle 150 v tan düşük gelen elektriği kesip ups otomatik devreye girecektr ve aynı zamanda yüksek gelen voltaj 230 dan fzla ise yine elektiği kesip ups bilgisayarların kapanmasını önleyece ve işede yaradı ama son bir kaç saatte ne olduysa devre dışı kaldı yine eski haline geri döndü kontrol ettim arıza bulunmuyor sizce ne oluyor röle neden işlevini sağlamıyor bozuk olması ihtimali yok
 
Sn.SuleymanAdin,yazınızda bir çok yanlış yargı sonucu yaptığınız işlemlerden bahsediyorsunuz.Sıkıntınızın cos fi ile bir ilgisi yok.Gerilim dalgalanmalarına karşı her türlü çözüm mevcut.Amerikayı bir daha keşfetmeye gerek yok.İhtiyacı doğru tesbit edip doğru cihazları sisteme dahil etmek gerekiyor.UPS girişine gerilim kontrol rölesi bağlamanız amacına hizmet etmeyen bir işlem olmuş.Muhtemelen güç kaynağınız Lineinteractive tip bu UPS belirli sınırlar dahilinde Şebeke elektriğini regüle ederek çıkışına veriyor.Söz konusu sınırlar aşıldığında regüle edemeden veriyor.Ancak enerji tamamen kesilirse akülerden enerji üretip çıkışına veriyor.Sizin koyduğunuz röle 150 volta düşüp 4 sn bekleyip devreyi açıyor.Bu arada UPS regüle değerlerini vermediğiniz için bilmiyoruz.Belkide 170 V dan aşağı regüle etmiyor.Röle açma sınırına gelinceye kadar çıkışa düşük gerilim verilmiş ve bağlı alıcılar riske girmiş oluyor.Bu yazıyı uzatıp gitmek mümkün.Ama dalgalanmadan gerçekten zarar görüyorsanız.Alıcınıza uygun statik regülatör,Online UPS,Aşırı gerilim İleticiler gibi seçenekleri değerlendirmelisiniz.
 
dalgalanma esnasında haber veren bir sistem mevcut mudur???
 
dalgalanma esnasında haber veren bir sistem mevcut mudur???

Aşırı ve düşük gerilim rölesi ve kontaktörle bir koruma yapılması mümkündür. http://www.tuncsanelektrik.com/resources/pdf/entes/GerilimKorumaRöleleri-gkr-dgr serisi_TR.pdf

Ancak işletmede korumanın yanında enerjinin sürekliliği önemlidir. Bu nedenle Sn tknsyn'nin önerdiği gibi uygun regülatör veya online ups tercih edilmeli. Öncelikle sıkıntının kaynağı araştırılmalı !
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst