panoda impuls anahtar aşırı ısınıyor

Katılım
17 May 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
54
panoda impuls anahtar aşırı ısınıyor sebebi nedir acaba
bu anahtara bağlı avm de spot lambalar lamba çok değil
ve birde panoda kumanda sigortasını aç kapa yapınca 2 tane inpuls da aç kapa değişiyor ve ikiside çok ısınıyor öncekiler aşırı ısınmadan anahtar yapışmıştı
16 amper
bağlantı şeması nasıl
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
spotlar çok değil diyorsun ama 16 amper yetmesi lazım ama sen yinede hesaplamasını yap derim sigorta aç kapa yapınca , implus anahtar konum değiştirir o normal , Isınma için çok bilgi veremiyeceğim .
 
Isınmanın bir tek nedeni olabilir o da yüksek akım. Lamba çok değil kelimesi neye göre ve kime göre? Mağazalarda genelde yüksek güçte halogen ler kullanılır bu da yetmez haliyle.

Dolayısıyla sen bir ampulü sk üzerinde yazan tüm bilgileri bize yaz. Bundan kaç adet olduğunu yaz. O anahtardan kaç watt güç çekildiğini bulalım.

Diğer bir yöntem hassas bir pens ampermetre ile lambalar yanarken anahtardan(darbe akımdan) geçen akımı ölç. Anahtarlar genelde 10A olur 16A prizde olur. Bu da bi bilgi sana.

En iyisi de uzman bir kişiden(mahalle elektrikçisinden değil,bizim gibi bir mühendisten yada en kötü teknikerden) profosyonel destek al.
 
impuls ile bir kontaktörü kontrol edip kontaktör üzerinden aydınlatma sistemini besle... kontaktörün akım değerini daha yüksek seçebilirsin...
 
Araya kontaktör kulan ve baılantılarını yenile,16A yüksek bi değer röle için.sigortayı aç-kapa yapınca konum değiştirmesi normal anahtarların veya kumanda için kulandığın kontak kapalı kontaktır.lambaları nasıl kontrolediyorsun biraz ayrıntı verirsen yardımcıoluruz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst