fabrikada elektrik kaçağı

atlp

Üye
Katılım
25 Ara 2010
Mesajlar
82
Puanları
1
Yaş
39
iyi günler meslektaşlarım
çalıştığım fabrikada makinanın birine elinizi vurunca elektrik çarpıyordu Nötr-Toprak arasını ölçtüğüm zaman 60-80V arası değer okudum Enerji şefine durumu bildirdim bana dediki makinanın panosunun içerisindeki NötrToprak arasını sıfırlama yap dedi bende yaptım sizce yapılan çözüm doğrumu?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Tesısde, nötr hattında bır kopma veya dengesız yüklenme olursa, yaptığınız sıfırlama hattında elektrik olacak ve daha yüksek gerilim değerinde olacakdır. Dırekman tesısdekı mevcut koruma topraklamasından bir hat çekin veya ayrıca topraklama düzeneği tesisi ediniz..
 
Zeybek kardeş, enerji şefinin bana söylediği yanlış bir yol değilmi?
 
Sıfırlama yapmayınız. Onun yerine doğru düzgün topraklama hattı çekin. Tabi eğer daha sonra pişmanlık yaşamak istemiyorsanız. İyi çalışmalar.. Ayrıca evet yanlış birşey çünkü diyelim ki zeybeğin de dediği gibi nötr hattınız koptu. Siz sıfırlama yaptığınız için akım topraklama üzerinden devreyi tamamlayacak dolayısıyla 60-80V yerine 220V falan göreceksiniz dolayısıyla eskisi kadar şanslı olmayacaksınız.
 
Kaçağın kaynanı bulmak daha mantıklıdır.ayrıca sıfırlamadan sonra sigortalarınız atmıyorsa oradada bi problem var demektir.En kolay çözümde yeni bi topraklama hattı olur.Unutmayın yangınların büyük çoğunlu elektrik kaçaklarından dolayıdır.
 
kardeşim arkadaşların da dediği gibi benim aklımada şu ihtimaller geliyor 1 nötr hatındaki işletme toprağın kopuk ve dengesiz yüklenmeden kaynaklanan bir arızan var 2topraklaman iyi değil makinadaki kaçağın absorte edilmiyor ve bu nötrden toprağa sıfırlama yapma işi asla deneme sonunda bedelini ödeyemeyeceğin zararlarla karşılaşırsın iyi çalışmalar dilerim
 
cevaplar için teşekür ederim arkadaşlar kıssa zamanda sorunu gidermem lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst