Ucuz akım sensörü

Analyzer

Üye
Katılım
15 May 2007
Mesajlar
192
Puanları
1
Selam,

Arkadaşlar ısı kontrolü yapan bir makinada kullanılmak üzere akım sensörüne ihtiyacım mevcut. Akım 20A civarında AC. Bu sensör direkt plc ye girecek ve röle gibi NO kontağı olursa işimi çok kolaylaştırır. akım trafosu vs. gibi çözümler üretmek istemiyorum çünkü maliyet artarsa o kısım iptal edilir ve iptal edilmesini istemiyorum.

Böyle bir nispeten ucuz malzeme biliyor musunuz? Adet 500 olacak ilk etapta.

Analyzer
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu makina ısı kontrolumu yapıyor (muhtemelen yanlış izah ediliyor) veya ısı kontrollu bir makinamıdır.önce onu açıklarsan iyi olacak.muhtemelen ısı kontrollu bir makina olsa gerek.ısı kontrol sistemleride oldukça geniş yelpazeli çok versiyonu var.daha açıkçası adım adım ne yapacagını daha açık yazarsan herkes sana farklı çözümler üretecektir.benim sana tavsiye edecegim iki usül var.biri pıd sistem.bu sistemle ısı kontrol çok kararlı ve mükemmel oluyor.işlevi bir SSR rolesi birde pıd kontrollu ısı kontrol rolesi aldıgında bu işi çözersin.veya bir adet 20 amp,kaldıracak kontaktör ile bir adet ısı kontrol rolesi takarsınız.projede başarısız olursanız size proje detayını açıklarız sorun olmaz.
 
plc sistemlerde ısı kontrolunu yapmak için ısı kontrol kartı gerekiyor.hangi marka sistem alınırsa ona görede programlamak lazım gelir.bu bu donanımın akım kontrol rolesi veya akım trafosu gibi bir şeye ihtiyacı olmaz.plc de olsa rolelide olsa ancak ve ancak termokapıl ısı kontrolunu saglayacaktır. ve zaten plc deki ısı kontrol kartına direk takılmaktadır.yalnız bunun için birde izlemek için ekran gerekmektedir.
 
Henüz ülkemizde kıymeti anlaşılmayan bir malzeme ACS serisi akım sensörleri. Allegro firması üretiyor TR fiyatları 5-6 USD gibi ve bahsettiğiniz rakamlarda daha da düşük olur. Analog gerilim çıkışı verir. Oldukça stabıl ve kullanımı rahat bir komponenttir.
KAPMAN distrubitörü.

Allegro MicroSystems - Current Sensor ICs
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,317
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst