Fırın ana şalteri attırıyor

serhat112

Üye
Katılım
6 Haz 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Ben sıfır turbo fırın aldım.Fişi takınca ana şalter atıyor.Bütün fişleri çıkardığımız halde..Daha sonra fırını aldığımız adam geldi prizdeki toprak hattı sarı kabloyu iptal edince çalıştı şalter atmadı.Böyle yapmasının ilerde bi sakınca olurmu.sarı kabloyu iptal etmesinin bizlere bir zararı olurmu??Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.varsa başka bir çözüm yolu varmıdır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kaçak akım rölesini atıyordur büyük ihtimal.
fırında oluşabilecek arızalardan dolayı cihaz gövdesinde oluşabilecek elektrik kaçağında dokunduğunda kendinizi riske atmanızdır bu.
cihazınızı bence kontrol ettirin.
ben internetten bir adet tost yapma cihazı almıştım. bizim evde kaçak akım rölesi yok. neyse cihazı çalıştırıyorum 1 dk içerisinde v otomat sigorta atıyor. rezistans ısınıyor. cihazın kablosunda problem var gibi gözüküyordu. benim tahminimde rezistansı arızalı olabilir diye düşündüm ama garantisi var diye gönderdim. artık servis'e yaptırıp geri göndermişler. bunu anlatmamın sebebi seninkide sıfırmış ara servisi veya müşteri hizmetlerini ürünü incelesinler.
fırını aldığın kişi işin kolayına kaçmış
 
sn. ikayserili'nin dediği gibi k.a.k.r. si atıyor ve servisin yaptıgı sey senin hayatını hice saymak. Yapman gereken cihazı aldıgınız firmanın internet sitesinden olayı anlatan bir şikayet maili atmak. Aldıgınız yerede urunu deiştirmelerini istemeniz. Sokulen toprak kablosunuda lutfen baglayınız. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst