yüksek voltaj beyaz eşyalarıma zarar verir mi, ne yapmam lazım?

istanbleu

Üye
Katılım
5 Haz 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
iyi akşamlar dilerim,
yakında inşallah evleneceğim,
avizeleri takmaya gelen elektrikçi arkadaş sitedeki voltajın yüksek olduğunu,
238-240 aralığında olduğunu, bir çok dairenin lambalarının sürekli patladığını söyledi,
bende yakında beyaz eşyalarımı kurduracağım ve korkuyorum bu yüksek voltaj beyaz eşyalara zarar verir mi,
ve buna karşı yapabileceğim bişey var mı,
voltaj düşürücü bi alet gibi mesela,
cevaplarsanız çok müteşekkir olurum sizlere..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bazı aletler 240 v ile 110 v arası çalısabilir ama hepsi değil üzerinde yazar o değerlerde kullanınız aksi takdirde garanti kapsamına girmeyebilir bunun için regülatör alabilirsiniz .
 
Bir dilekçe yazıp sitede oturanlar altına imza atsın ve Elektrik Kurumuna götürün. İşlem yapılıp müdürün imzaladığından emin olun. Dilekçeyi verip çıkmayın. En sağlamı dilekçeyle birlikte elektrikçinin voltmetreyi prize sokup voltajı ölçerken çekilmiş bir resim. Bir iki gün içinde gelip ölçüm yaparak tespitle birlikte trafodan ayar yapıyor ve voltajı düzeltiyorlar.

Elektrik kurumu her yeri ölçemiyor maalesef. Biraz da bizler elimizden geleni yapmalıyız. Sarıyer'de oturuyorum. Garipçe ve Rumeli Feneri semtinde akrabamın bulaşık, fırın ve çamaşır makinası yandı. İlginçtir ki bir kaç evin dışında diğer evlerde arızalanan cihaz yoktu. Farklı evlerde de ölçüm yaptım ve yine 290 volt gördüm. Elektrik kurumuna dilekçe yazıp götürdüm. Ertesi gün trafodan ayarlamışlar. Müsait olduğum bir gün voltmetre ile gidip ölçtüğümde 220 volt elektik vardı. Hakkınızı aramalısınız. Regülatör ucuz bir cihaz değil.
 
Bu dağıtım şirketinin görevi. Gidip maruzatınızı belirtin toplu dilekçe ile gerekeni yaparlar. İyi çalışmalar..
 
290 Volt görülüyorsa nötürde gevşeme vardır. Bunun dışında Tedaş' a başvurursanız trafonun kademesini değiştirip gerilimi düzeltebilirler.
 
syn istanbleu syn mor beyazın dediği gibi bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketinin müşteri hizmetlerine bir dilekçe ile başvuru yapın dilekçenizde ölçüm isteyin ve yüksek voltajtan kaynaklı herhangi bir zara görürseniz haklarında tazminat davası açacağınızı belirtin böylece süreç hızlanır ve yetkililer gelir ölçümü yapar eğer yüksekse trafodan kademe ayarı yapılır saygılarımla iyi çalışmalar
 
oncelikle trafo kademesi icin basvurun. ama daha fazla tedbir icin regulator ve oncesinde de aşırı gerilim koruyucu kullanabilirsin...
 
Bütün bu veya buna benzer sorunlar için önerebileceğim kaliteli bir cihaz var.Bu cihaz ani yüksek voltaja ve 'peak'lere karşı yüksek koruma sağlayıp bütün elektronik ve elektrikli ev aletlerini koruma sağlıyor.Böylelikle olası birçok maddi zarardan sizleri korumuş oluyor.
Bu cihazı daha ayrıntılı incelemek için www.volter.com.tr sitesini inceleyebilirsiniz..:rolleyes:
urun01b.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst