alan değişikliği

esrabrr

Üye
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba;

Bir konuda fikrinizi almak isterim.Yardımcı olursanız sevinirim.
2 yıldır meslekteyim ve bir inşaat firmasında teklif müh. yapıyorum.İlk başlarda sevmiştim ama şuan işkence gibi geliyor.Bir işe konsantre olmadan bir diğeri bir diğeri daha...Sürekli mesai bitmek bilmeyen işler...
Daha yolun başındayım.O yüzden çalıştığım alanı değiştirip tek bir konu üstünde yoğunlaşmak istiyorum.Ama bir türlü karar veremiyorum.Yazılımda iyiyimdir.Otomasyon mu daha iyi olur kestiremiyorum...İnsan yaparken mutlu olacağı işi yapmalı diye düşünüyorum.Hangi sektöre yönelmeli sizce? :confused:
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
daha kurumsal bir firma deneyin. Ama özel sektorde işler hep en az adam en çok iş ve yuksek karlılık oldugu için ( en azından yerli firmalar) siemens gibi ddış köklü firmalarida duşunebilrisnz.
 
Gunaydin Esra Hanım, sonunda dediğimiz duruma geldiniz. Sektörden daha çok firmaların kurumsal olmasıyla çalışana verdiği değer artıyor. Siemens , ABB vs. özellikle uluslar arası firmalara girmeye bakın yoksa KPSS. Aklın yolu bir.
 
Alın işte bir iş öğreneceksin çalışkan olacaksın azimli olacaksın sözleriyle zamanında kandırılımış biri.
Bence de kurumsal firmalara girin tabi zaten onlar da kapıyı açmış bizi bekliyorlar.Geçmiş olsun.
 
Keşke Esra Hanım zamanını kpss ye ayırsaydı, çok daha mantıklı bir durum oluşurdu.

Aynı arkadaşın 3 ay önceki bana cevabı :)

09-02-2012 10:50 esrabrr
Arkadaşım sen bir şeyleri başaramadın diye ulaşamadın diye başkaları da bunu elde edemeyecek diye bir şey yok.Çalışma şartlarını saatlerini öne sürmüşsün şikayetçiysen en başta seçmeyeceksin bu mesleği.Evet çok çalışıyorum.Bazen gecem gündüzüm olmuyor.Hatta hafta sonumun olmadığı günler oluyor.Kız başıma ırak a gidip geliyorum.Hiç te şikayetçi değilim.Ben mesleğimi bütün bunları bilerek seçtim.Gayette memnunum çok çalışmaktan çok üretmekten.Ama sen her şeyi çok biliyorsun tabi bence bir durup düşün.Elde etmek istediklerine bir şeyleri şikayet ederek, elde edenleri yargılayarak değil çabalayarak ulaşırsın.
 
otomasyon da yorucu ve zahmetli bir iştir. Öncelikle tam anlamıyla bir karar vermeli. Hangi işte çalışmak istediğine
 
otomasyon da yorucu ve zahmetli bir iştir. Öncelikle tam anlamıyla bir karar vermeli. Hangi işte çalışmak istediğine

Ozan Bey zaten esra hanım da onu soruyor ya hangi işte hangi sektörde öğrenmek istediği o zaten :) karar vermiş olsa niye konu açsın
 
Hepimiz bu işe ilk başladığımızda heyecanlanmıştık. Otomasyon olsun yazılım olsun birşeyler üretmek her zaman çok zevklidir. Ne zaman işler ezbere dönmeye rutinleşmeye başlar işte o zaman Otomasyoncu derki ''Hadi bana Eyvallah''. Tabi bunu diyemeyeceğiniz durumlarda olur. O zaman Allah sabır versin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst