Elektrik Projelerinde Belediye Onay Yetkisi Var mı?

Katılım
2 May 2012
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
58
İnşaat Ruhsatı alımında elektrik projeleri belediye tarafından inceleniyor mu? Üzerinde emo ve edaş onayı bulunan bir projeyi belediye iade edebilir mi? Belediyenin böyle bir yetkisi var mı?

Benim araştırdığım kadarıyla elektrik projelerini inceleme yetkisi enerji ve tabi kaynaklar bakanlığında, onlarda tedaşa vermiş yetkiyi. Yani belediye gidipte proje hata ya da iç tesisatları yönetmeliğinde aykırılık var diye projeyi iade edebilir mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yapı ruhsatı için belediyenin incelemesi gerekir iç tesisattan bahsediyorum tabiki. edaş onayına gerek yok sadece yapı denetim ve emo onayı yeterli olacaktır. ondan sonra belediyeye teslim edersin
 
Bir kaç tane belediyenin sitesinden baktım hepsinde tedaş onaylı diyor hocam. Hatta Emo-Tedaş-Telekom onaylı isteyen bile var. Tedaş'ta onaylatıp belediyeye gitsek, ve belediye atıyorum gerilim düşüm hesabı hatalı diye iade etse baştan emo-tedaş-belediye prosedürümü izlenecek.

Belediye projenin sadece mimari projeye uygunluğuna mı bakıyor yoksa teknik incelemede yapıyor mu. Transformatör odasının kapısı dışarı açılmıyor ve ya mutfakta müstakil linye yok gibi sebeplerle proje iadesi yapabilir mi örneğin.
 
belediyede işi bilen mühendis yoksa bu tür inceleme yapabileceğini düşünmüyorum. onlar biraz sorumluluktan kaçmak için yapıyor bence. bakıyor onlar atmış mı atmış demek ki incelemişler bende atayım diyordur. yoksa bazı yerler emo onayı bile istemiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,271
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst