GÜÇ TAŞINMASI DEVRE SAYISI İLİŞKİSİ

ugur_ua

Üye
Katılım
7 Eki 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
ARKADAŞLAR,


OG. HATLARINDA GÜÇ TAŞINMASINda DEVRE SAYISININ ARTTIRMAK GÜÇ TAŞINMASINA NASIL BİR ETKİ EDİYOR.

ÖRNEĞİN: 3 FAZLI BİR SİSTEMDE S1=1.73xUxI çift devre bir hatta S2=2xS1 mi olacak ... ya da 4 devre bir hatta S4=4xS1 mi olacak??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
devre sayısını artırmak akım taşıma kapasitesi bakımından tek devre hattımız yeterli değilse 2 veya daha fazla devreye bölerek hattı rahatlatmaktır.
mesela swallow iletkenin 160 amper akım taşıma kapasitesi var swallow iletkenin gerilim düşümü bakımından kurtarıyor ısınma bakımından (akım taşıma kapasitesi bakımından) kurtarmıyorsa ya iletken kesiti artırılacak (iletken kesiti artınca direk cinsleride değişir) yada çift veya daha fazla devre seçenekleri yapılacak. biraz maddi açıya geçti sanki orası projecinin nasıl yaptığına kalıyor.
inşallah yanlış anlatmamışımdır.
 
tek devre bir 477 mcm hattın 10 km' de taşıyabileceği güç ile
dört devre bir 477 mcm hattın 10 km'de taşıyabileceği gücü bir tablo halıne getirebilecek bir üstad varsa gerçekten çok acıklayıcı bir iş yapmış olur.


 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst