elektrik-genel yardım

executers

Üye
Katılım
1 Eki 2011
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar ileri düzey elektrik-elektronik bilgisi edinmek istiyorum,fakat bunun temelini,ortasını ve gelişmişini bilmiyorum.Yani 0'dan başlayıp ileri düzey elektrik-elektronik bilgisi edinmek için nasıl bir yol izlemeliyim ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Teori olarak bilgileri öğrensende elektrik elektronikte temelde uygulamadığında öğrendiğin teorik bilgiler genelde uçup gidecektir.Bundan dolayı uygulama ile teoriyi pekiştirmek gereklidir. Uygulamada gerçekleştireceğin teoriler daima seninle olacaktırlar.
 
benim tavsiyem sanayide çalışmaya başla.zamanla tecrübe kazanarak ilerleyebilirsin.başka bi çaresi yok bu meslek zaman ister. slm.
 
nacizhane fikrim elektrik ve elektronik aynı mantıklarda çalışsada cok ayrı konular ne yapmak istiyorsun ona bir karar ver ben 14 yaşımdan beri elektrik işi ile uğraştım türkiyenin bir çok bölgesinde çalıştım şu an plc eğitimi alıyorum micro işlemci öğrenmeyi düşündüm sonra vaz geçtim plc üzerine gidecem bir kere çözdüğüm soruyu aralıklarla sürekli çözüyorum ki unutmamayım basit gibi gözüksede çok uç noktalar var ve bu iş kolay olan kısmı temel elektronik bilgin olmadan elektronik öğrenmen çok zor (imkansız değil çok çaba lazım ) senin amacın nedir yapmak istediğin para kazanmakmı bilgimi hırs mı bunları tart sonra kararını ver

not : eğerki ışınlanmayı bulacam diyorsan ben üzerinde çalışıyorum hiç heveslenme :D
 
Artık elektrikde elektronikde kendi içinde farklı branşlara ayrılmaya başladı.Otomasyon Bakım teknolojileri endüstriyel pano gibi.Yani elektrik diye bişey kalmıyor.Sana tavsiyem incele severek yapabileceğin bir seçenek olsun.Başarılar.
 
Merhaba kardeşim.Öncelikle elektrik elektronik konusunu da tecrübeli ve yetişmiş bir elemen olmak istiyorsan meslek sevgin olması lazım ve unutma ki mesleğini severek yapan kişiler mutlaka başarılı olmuşlardır.Elektrik elektronik mesleğine sıfırdan başlamak istiyorsan temel ve başlıca teorik bilgileri öğrenmekle işe başlamalısın.Hem teorik öğrenirken bir yandan da elektrik ve elktronik malzeme konusunda arştırma yaparak bilgi sahibi olmalısın.Teorik konusunu halletikten sonra güzel ve sana faydalı olabilecek bir işyerinde çalışma olanağı oluşturmalısın kendine daha sonra kafanda bazı şeyler şekillenmeye başlayacaktır.Sonra geleceğin için sağlıklı bir karar vereceksin.Şimdiden ALLAH YARDIMCIN OLSUN.
 
Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için,ben devre okumayı yada basit devre elemanları filan bilmiyorum temel olarak öğretim dosyaları varmıdır internette ya da bu işin temeli nedir ? Ona göre çalışmaya başlıyım bende..
 
teorik bilgilerden başlayacaksanız eger megep'in modüllerinden yararlanabilirsiniz
 
Selamun Aleyküm
Sayın Executer mücadeleniz çok hoşumuza gitmiş olmakla beraber, başarıya ulaşmanız sevinç kaynağımız ve de bir başarı hikayesi olur...

Eğitim durumunuzdan vb bahsederseniz izleyenler daha iyi fikir verir size. Genel bir tavsiye Elektronik Mühendisliği programını izlmenizdir. Acele etmeden anlayarak ilerlemeniz, ve de farklı pratik vb anlatan kayaklarla anlamanızı desteklemeniz sizi başarıya ulaştırabilir.

Sitedeki uzman arkadaşların rahatlıkla fikir verebildiği ve de Elektronik Mühendislerinin hem program açıklamasını hem de kaynak desteğini verebildiği bir konudur. Bazen mezun arkadaşlar elindeki tüm dökümanları hediye ediyor, bu tip bir yaklaşıma da şayan olabilirsiniz. Aslında elektronik, makina gibi bölümlerin bir üniversitedeki tüm kaynaklarının pdf vb hazır olarak internete yüklenmesi , toplu olarak bulunabilmesi ihtiyaç olmuştur.

Başarılar diileriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,521
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst