Hatta parazit voltaj var ve röleyi etkiliyor

silentking

Üye
Katılım
6 May 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
arkadaşlar bir buton yardımıyla bir röleyi çektirmek istiyorum sistem 220 v ile çalışıyor fakat buton kapalı iken hatta 100 v üzerinde bir parazit var ve röleyi çekiyor. sistemin düzgün çalışmasını engelliyor. bu parazit voltajı nasıl önlerim yardımcı olursanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Role girişlerine 1N 4007 seri bağlayınız( Doğru yönde ) . Saygılar
 
Rölede faz yerine nötr kontrolü yap. Yani fazı röleye sigortayla direk gir butandan nötürü geçir sanırım problemin ortadan kalkacaktır.
 
Kullandığınız butona bir N.O. Kontak bloğu ekleyip, mevcut kontağa seri bağlayın, düzelecektir. Sn. seagate'in önerisi de mantıklı ama prensip olarak, faz anahtardan dolaşmalı bence.
 
bence parazitin kaynagını bul veya toprakla.
 
Geçtiğimiz yıllarda bir pres üzerinde başıma gelmişti. Röle hiç bir neden yokken kendi kendine çekiyor ve anında kapanıyordu. Topraklama hattını kontrol edin. Parazit kaynağını bulmak en mantıklı çözümdür.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst