Punta kaynak makinesi

Katılım
29 Eki 2007
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba kontrol kalemi üyeleri ;
tesisimizde kullanmakta olduğumuz 40 KVA punta kaynak makinesi bulunmaktadır Hat başı sigortası 63 ampr C otomattır Yaklaşık beş yıldır bu şekil çalışıyorduk fakat son günlerde sürekli sigorta attırıyor sigortayı yeniledik olmadı 6 kademeli bir trafodur trafoyu altıncı kademeden beşinci kademeye aldık kaynak akımını 80 den 70 e düşürdük şuan çalışıyor fakat kaynak akımını yükseltirsek yine sigorta attırıyor.

Ayrıca AG panosunda Cos fi değerini 0,95 yapmıştık bunun etkisi olurmu
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
merhaba arkadaşım

1. ihtimal; kıullandığınız sigortanın ömrünün bitmiş olması olabilir. özelliklede sigorta sıcak bir ortamda ise zamanla sigorta içindeki elemanlarda termik etkiden dolayı bozulmalar meydana gelebilir.

2. ihtimal; önceki cos değerini yazmamışsın ama eğer önceden 0,98 gibi çalışıyorda şimdi 0,95 yaptıysanız akımın reaktif bileşeninden dolayı eskiye nazaran kaynak makinası daha fazla akım çekeceğinden dolayı sigorta atıyor olabilir.

3. ihtimal kullandığınız kaynak makinasının kademe bobinlerinde kendi içinde sipir kısadevreleri olmuş olabilir. bu nedenle fazla akım çekiyor olabilir.

4. ihtimal; kaynak makinasına gelen voltajları kontrol et. düşük olabilir.

eğer eskiden makinanın kaç amper çektiğini biliyorsan şimdiki amper değeri ile karşılaştır.

şimdilik aklıma gelenler bu kadar kolay gelsin
 
Ag panosundaki cos fi değişikliğini 2007 Aralıkta yapmıştık.
ayrıca ozamanlar cos fi daha düşüktü şimdi ise 1 yakın . Makinamız imalat içersinde 63 Amper C otomatla besliyoruz onuda zaten yenilemiştik.Kompanizasyondaki sıkıntı imalat içindeki makineyi etkilermi? Ayrıca 75 kva-300kva -200 kva olmak üzere 3 adet puntakaynak maknesi kullanıyoruz.
 
Merhaba,
arkadaşım kullandığın sigorta 63A ,ama diyorsun ki 80A çekiyor.Kullandığın sigorta gecikmeli olduğundan gecikme süresi kadar akımda kalır sonra keser.Sanırım kısa süreli punta atıyorsun.Punta süren uzadıkça 70A de de sigortan atar.Nasıl bir makine olduğunu çalışma prensibini söylersen yardımcı olabiliriz.
 
kertenkelebek arkadaşım ihtimalleri iyi düşünmüşün teşekkürler.

fakat 2. ihtimal olarak ele aldığın cos Fi eğer kompanzasyon makine dahilinde değilde merkezi olarak yapılıyorsa (Türkiyede en çok kullanılan da bu bildiğim kadarıyla) cos Fi değişimleri sigorta dan geçen akımı etkilememesi gerekmez mi?

bence sorun sigarta ile alakalı değilse eğer
arkadaşım kullandığın sigorta 63A ,ama diyorsun ki 80A çekiyor.Kullandığın sigorta gecikmeli olduğundan gecikme süresi kadar akımda kalır sonra keser
büyük bir ihtimalle sargılarda
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst