Toprakta Lamba Yanarsa...

bozkurt63

Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
341
Puanları
1
selamunaleyküm arkadaşlar.evimin elektrik tesisatını 3 ay önce hes kablo ile (boru içi sıva altı)değiştirdim.kurallara uygun yaptım ve kaçak akım rölesi taktım.sorun yoktu.dün kontrol kalemiyle topraklı prizleri kontrol ettiğimde toprakta lamba yandı.bir süre sonra kontrol ettim yanmadı.bir süre sonra tekrar yandı.buatta ki toprak kablosuna baktım ordada yandı.bu sorun neden kaynaklandı acaba.teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
toprak hattını panodan yada toprak hattının geldıgı yerden kontrol et toprak kopuk olabılır
 
bugün prizdeki toprağa elimi vurdum çarpmadı.
 
evet yada gevseklık vardır oksıt yapmısta olabılıe ekler bına elektrık dagıtım panosundan ve evın ıcındekı sıgorta kutusundan bak topraklama gelıyormu
 
tamam ustam bakacağım.beni çarpmadığına göre gevşek veya kopuk olabilir.ilğine teşekkür ederim.
 
dedıgım gıbı toprak hattın ya kopuk yada toprak hattı yok elını degdırdıgınde elektrık kesılır yanı kontrol kalemı yanmaz nedenı ölü elektrik dye tabır edılen aslında boru ıcınden gecen enerji yüklü kabloların manyetık alanından indüklenen potansiyel farktır. ama herzaman boyle olmaz bu, toprak hattı kopuk fakat evdekı elektrıkle calısan cihazların birinde gövdeye kaçak olduğu zaman dırek bütün prizler paralel topraklandığı için diger cihazlarda da kacak olur bu çok riskli bir durumdur.bunun için kaçak akım roleleri kullanılır. toprak hattını iyice kontrol et gerekırse panodan yeniden topraklama yap kolay gelsin.
 
Çok daireli bir binada oturuyorsanız, sorun dairenizde olmayabilirde...
Tesisatın yeni değiştiğini söylüyorsunuz.
Topraklama sisteminiz, tekniğine uygun değil ise,
kaçak yapan cihazın,
kaçak akımını tam olarak toprağa aktaramıyor olabilir.
Bence bu kuvvetle muhtemel !!!
 
sabah ben kontrol edeceğim.beceremezsem usta bir elektrikçi çağırırım.teşekkür ederim saolun arkadaşlar.
 
şunuda deneyebilrsin nötr ile toprak arasını kaçak akımdan sonra kısa devre yap kaçak akım atması lazım atmıyorsa toprak hattın bağlı değil veya yok olabilir ama dikkat et nötr ile yapacaksın faz ile yapma.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst