Kaçak akım koruma Rolesi

Katılım
8 Tem 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Slm Arkdşlar
Kaçak akım koruma rolesinde genelde nötr Kaçak akıma bağlanır . ben aksine topraklamatı yaçak akıma bağlasam Nasıl Olur Aynı durum oluyor
Arkdşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim düşünmekten Kafam karıştı

Şimdiden teşekkurler..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
çok zekice bir fikir. genelde değil herzaman nötüre bağlanır.kaçak akım rölesinden toprağı kestirirsen her hangi bir şekilde kaçak akım atarsa kaçak akıma maruz kalan kişiyi öldürür veya sakat bırakırsın. memleket neresi hocam:)
 
Son düzenleme:
zaten hep Nötr bağlıyorum da düşündüm nasıl olur diye içinden cıkamadım :S
memleketim tokat
 
bağlanmaz arkadaşım kaçak akım rölesi kaçak akım olduğunda faz ve nötürü keser ve kaçak akımın zarar vermesini önler. sen toprak hattını bağlarsan bu sefer nötürü değil toprağı keser yani kasten adam öldürme gibi bir şey olur sakın deneme sana abi tavsiyesi. zaten büyük ihtimalle bağlayınca hemen atar. toprak hattı hiç bir kesiciye veya kontağa bağlanmaz doğrudan gövdeye ve oradan toprak hattına arada herhangi birşey olmadan bağlanır.
 
hmm anladım Saol .. Peki Topraklama ile Nötrun Farkı ney Aynı şey deyil mi ?
 
elektrikçi değilsin galiba olsaydın böyle bir şey sormazdın gibime geliyor.
 
elektrıkçiyim abi 12 yasından belli bu işin içindeyım bir bilsen bin bilene sor derler ya o bakımdan
 
Slm Arkdşlar
Kaçak akım koruma rolesinde genelde nötr Kaçak akıma bağlanır . ben aksine topraklamatı yaçak akıma bağlasam Nasıl Olur Aynı durum oluyor
Arkdşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim düşünmekten Kafam karıştı

Şimdiden teşekkurler..


Üç faz yıldız bağlı sistemlerde faz akımlarının vektörel ortalaması kadar akım nötr iletkeni üzerinden geri döner. Kaçak akım rölesi toroidi içinden giden üç faz akımı ile dönen bu üçfazın bileşke akımı olan nötr akımının yönleri birbirine tersttir bu nedenle toroid üzerindeki açtırma sargısında gerilim endüklemez ve açma yaptırmaz. Siz ben bu nötr iletkenini bağlamam derseniz toroid yüklerden dönen üç faz vektör bileşke akımı olan nötr akımını göremeyecek sadece yüke giden üç faz akımın vektörel bileşenini görecek karşı vektörel akım olmadığı için toroid üzerindeki açtırma sargısındas gerilim endüklenecek ve açma yaptıracaktır.
 
toprak hattı tüm devrelerde güvenlik için kullanılır. kimi yerde insan güvenliği için kimi yerde elektronik devrelerdeki paraziti önlemek için kullanılır. toprak hattının tek görevi koruma yapmaktır alıcıyı veya kullanıcıyı veya herneyse. nötür de elektrik akımının devreyi tamamlayıp alıcıyı kullanabilmeni sağlayan hattır. lambaya fazı anahtar üzerinden bağlıyorsun diğer ucunuda nötüre bağlıyorsun. nötür hattın bağlı bulunduğun trafonun yıldız noktasına gider. ama toprak hattı bireysel olarak ayrı ayrı yapılır. her ev veya bina için ayrı ayrı topraklama yapılır. ama nötür o trafodan kaçtane bina besleniyorsa okadar alıcı bağlanır. toprak hattınıda kullanarak alıcılarını çalıştırısın ama bu olmaz olmaz olamaz kötü bir aloşkanlık olur. bilmem basitçe anlatabildimmi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst