Bir linyede birden çok yük ve farklı kesitler için gerilim düşümü hesabı?

chello

Üye
Katılım
22 Tem 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
İlk olarak herkese selamlar.
Arkadaşlar bu ilk konum ve ilk mesajım umarım daimi oluruz.
Sorum elimde bir depo iç tesisat projesi var ve en uzun linyesinde birden fazla yük ve farklı kesitler var. 4x4/4NYM ve 3X2,5NYM gibi. Böyle bir linyenin gerilim düşüm hesabını daha önce yapmadım. Panodan itibaren yükler aradaki mesafelerle direk mi hesaplanıyor yoksa en uzak yükten itibaren toplanarakmı geliniyor bilmiyorum.
elinizde bu hesaba benzer hesap vardır umarım, yardımınızı bekliyorum.
Teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
En uzak ve en yüklü linyeye göre gerilim düşümü hesabı yapılır dostum. En yüklü linye en uzun linye değilse şayet ikisini de ayrı ayrı yapmalısın.
 
En uzak ve en yüklü linyeye göre gerilim düşümü hesabı yapılır dostum. En yüklü linye en uzun linye değilse şayet ikisini de ayrı ayrı yapmalısın.

Bence ikisi için de ayrı hesap yapmasına veya da illaki ikisinden biri için hesap yapmasına gerek yok. Wattxmetre en büyük hangi yükte çıkıyorsa, onu linye... diğerleri sorti alır.

Ör.: 10 m, 100 W => 1000 W.m; 2 m, 250 W => 500 W.m; 6 m, 200 W => 1200 W.m

Üçüncü yük ne en yüklü, ne de besleme noktasına en uzak; ama linye olarak alınması gereken hat, o yükü beslemekte olan.

Ama anlatılan duruma göre, sorun mesafe veya yük farklılıkları (dallanmalar) değil; farklı kesitler. Her kesitin en yüksek watt.metre olan yükleri için ayrı ayrı gerilim düşümü hesabı yapman gerekir. Bunlar içinde en yüksek gerilim düşümü olan, son yük, yani linyenin bittiği yer olarak kabul edilebilir. Eğer diğer kesitler kendi besledikleri yükleri taşıyabiliyorlarsa da, sorun olmaz. Linyenin gerilim düşümünü o yüke göre yaparsın.
 
sen en uzak yere göre hesapla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst