demant endeksi tedas tarafından neden okunur veye (alınır)

emrecevik

Üye
Katılım
23 Kas 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar her ay tedas tarafından okunan og hücresindeki (köhler marka) sayacımızın demantı alın maktadır okuyucu arkadaslara sordugumda fazla bilgi verememekteler ben demantın endeksini neden alın dıgını ögrenmek istiyorum beni bu konuda aydınlatır sanız sevinirm tesekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Çift terimli tarifelerde demand değeri önemlidir,o nedenle alınabilir.2. bir neden ise,sözleşme gücünün tahkiki için olabilir.Bilindiği üzere,depozito değerleri,sözleşme gücüne göre alınmaktadır.3. bir neden ise,sözleşme gücü 9 kwtan fazla aboneler,kompanasyon ( konut haricindeki aboneler ) yapmak zorundalar.Bu durumların tesbiti için,demand değerleri kaydediliyor olabilir.
 
Özel müşteriler güç anlaşması yaparlar bu güç anlaşması çerçevesinde 15 dk aralıklarla max. çekilen güç sayaçlarda kaydedilir.Eğer güç aşımı olmuşsa bu aşımı ceza olarak öderler. Mesela 1200Kw lık bir güç anlaşması ve güç çarpanı 1890 olan bir işletme düşünelim.Eğer demant 0.634 ü geçer ise bu işletme geçtiği kadar güç aşımı cezası öder.Demant bu yüzden kaydedilir.
 
Yaptığın Demant anlaşmasını geçtiğin takdirde demant aşım cezası ödersiniz.İşte bu yüzden demant değerleriniz her ay kontrol edilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,816
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst