SAYAÇ NUMARATÖRÜ MEHTER TAKIMI GİBİ

gokero

Üye
Katılım
9 Tem 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
48
Sevgili üstadlar,mke yapımı 220v 10a damga yılı 1985 olan evimdeki elektrik sayacım önce 8 tl, sonraki ay 1500 tl fatura çıkarınca tedaşa dilekçe verdim n'oluyo diye...hay vermez olaydım onlarda beni mahkemeye verdi sayaca müdahale etmişsin diye.detaylarla sizi boğmayayım,tedaş yeni saat getirene kadar 17 gün geçti bende bu arada hergün saate bakıyorum ve şunu farkettim,numaratör normal dönerken bir müddet sonra bakıyorsunuz hiçbir müdahale olmadan geriye doğru dönmeye başlıyor.mehter takımı gibi 2 ileri 1 geri.Teknik konuları hiç bilmediğim için sizler gibi bu işin uzmanlarına danışmak istedim.böyle bir şey nasıl mümkün olabilir?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ederim.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
saat bozulmuş. :)

saate müdahale etmediysen(camın kenarında filan)
saat kulak mühürleri ve alt mühür yerindeyse senin sorumluluğunda diil.
 
Sayın ibrdr,

sorunumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.5 yıl öncesinin bu anlattığım olayı yüzünden bugün ilk defa bir mahkemeye gittim.Tedaşın raporunda bakanlık mühürlerinin sağlam ve yerinde olduğu,camı çerçevesi ellenmemiş ama alt kapak mühürü yoktur diyor.ben saatimi ébunun numaratöründe bir arıza var" diyerek kendim bildirdim.şu anda öğrenmek istediğim ve 2.duruşmada yapacağım savunmaya dayanak teşkil etmesi için numaratöre fiziksel olarak ulaşmak için alt kapak mühürünün olmaması yeterli midir?yoksa ön kasanın açılması mı gerekir? 2. olarak kendi kendine bozulan bir saatin numaratörü iki ileri bir geri gidebilir mi teknik olarak?hani belki çok zor bir ihtimaldir belki ama hani dünya tersine döner ama bu sayaçlar dönmez gibi bir durum mu sözkonusudur?

saygılarımla
 
Dostum bunlar milleti nasıl soyup soğana çevireceklerini şaşırmışlar. Senin yapacağın savunma şu olacak. Anladığım kadarıyla sadece sayacının mavi mühürü yerinde yok. Mahkemede diyeceksin ki; Benim sayacımın mühürü vardı ama bu kesme açma servisinde çalışan elemanlar sayacı kesmek yerine mühürü kopartıp gidiyorlar ve ne o gün, ne de ertesi gün gelip mühürü takımıyorlar. Benim sayacımda da aynısı oldu diyeceksin. Fakat bunu söylerken bu sene veya geçmiş senelerden ödenmemiş faturan olduğuna bakarlar ispat için ( Yani borcundan dolayı kesilmiş mi yoksa kesilmemiş mi diyerekten ) ama onunda çözümü var. Bu kesme açma işinde çalışanlar sürekli yanlış sayaçları keser ve mühürünü koparırlar. Bu şekilde de söylesen olur. Hatta deki; Biz sayacımızın önünde nöbet mi tutacağız de. Kamera mı koyacağız önüne de. Okuma yapan elemanlar neden bana mühürünüz yok ve kuruma dilekçe verin diye bildirmemiş de. Elektrik kurumunun yaptığı hatalı çalışmayı bana mal edemezsiniz diyeceksin. Hatta sayacı kesmeye geldiklerinde kopardıkları mavi mühürün yerine kesik olarak gözükmesi için taktıkları yeşil mühürü de takmıyorlar diyeceksin. Bence biraz da bağır. Bunlar başka bir şeyden anlamaz.
 
ilginç bir vaka. Benim sayacımı da haberim olmadan söküp, değiştirmiişler. Bazen düzgün çalışıyorlar demek ki? Yada yakın zamanda bir tebligatla karşılaşabilirim :)
Yine de mahkemede sesinizi fazla yükseltmemeniz lehinize olur diye düşünüyorum..
 
arkadaşım bazı sayaçlarda öyle arızalar çıkıyor. bir kaç sefer rastladım.
haberin olsun istedim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst