İç Tesisleri Yönetmeliği

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar, ben bu yönetmeliğin hangi kaynaktan çevrildiğini merak ediyorum bilgisi olan var mı? Tarih bilgisi olan arkadaşlar:)

Hayır hastayım bu yönetmeliğe, 57. maddede adam üç faz motor devreleri dışında tüm faz iletkenleri için aşırı akım koruma olmalıdır demiş. anlamadım ki ben motor devrelerinin günahı ne? Yani onları korumasak da olur demediğine göre en yakın koruma düzeneğine bırakıyor işi. O zaman o koruma düzeneği ile motor arasında diğer besleme noktaları da enerjisiz kalacak demektir. Bu maddede ne demek istemiş sahiden arkadaşlar?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
motor devrelerinde aşırı akım koruma rölesi kullanıldığında her demaraj akımında röle devreyi açacaktır.
bunu ifade ediyor olabilir.
 
Bir de yönetmelikte " iv.2 - Kısa devreye karşı koruma yapılmasından vazgeçilebilecek durumlarda kısa devreye karşı koruma organları
- " Elektrik makinelerini, transformatörleri redresörleri ve akümülatör bataryalarını bunlara ait panolara bağlayan iletkenlerde " kullanılmayabilir. denmiş, şimdi ben şunu anlamıyorum, batarya redresör vs koruma olmadan nasıl çalıştırlılabilir? Nasıl vazgeçebiliriz yani şunu mu demek istemiş , çok eminsin çok iyi bir izolasyon var mekanik bir çakışma imkansız öyleyse korumasız çalıştırabilirsin mi? Bu yönetmelikler neden bu kadar muğlak ya?

Kafa karıştırıcı değil mi? :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,620
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst