Elektrik Sayaç Değişimi - Tutanak

muhoni

Üye
Katılım
2 Tem 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
36
Merhabalar, bir sorunum var. Hem bunu yazmak , hem de sitedeki bilgilerden amatör bir elektronikçi olarak faydalanmak için üye oldum.

Eski tip sayaç vardı evde. Kimbilir kaç yıllık. Bunun camı düştü. Ama kadranı falan engellemiyordu. En az 120tl fatura geliyor. Bir değişiklikte olmadı. 3aydır falan böyledi.

Sabah normal uygulama olarak, mahalleye ekipler gelmiş. Akıllı sayaç taktılar. Bi değişim tutanağı verdiler.

Adam oraya "cam düşük, sayaç kontrol" yazmış.

Hiç alakam yoktur bu tarz şeylerle. Kaçak falan bilmeyiz yani. Arkadaş sorun çıkabilir dedi. Bildirmediğimiz için kaçak cezası veriliyor + kamu davası yani kovuşturma yapılıyormuş.

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ben elektrik kurumunda çalışıyorum. Biz camı kırık sayaçları her ay kuruma bildiriyoruz. Ayrıca aboneye de değiştir diyerek söylüyoruz. Okuma yapan eleman size bilgi vermediyse işini düzgün yapmıyordur ki işin tuhaf yanı, biz aboneye sayacın sorunlu değiştir dediğimizde sallamıyo bile. Camın kırık ve değişim olduysa laboratuara gitmesi için not düşmüşlerdir. İçini kontrol ediyorlar. film takanlar ve saati durdurmak için müdahele edenler var çünkü. Sayaçla bir oynama yoksa bir şey olmaz merak etme. Gelip bir şey derlerse de sizden bana bir yazı veya bilgilendirme gelmedi değişim için diyerek şikayette bulunabilirsin.
 
Cevap için teşekkürler.

Biz 4senedir bu evdeyiz. Saat çok daha eski ve başka kiracılar olmuş. Onların birşey yapmamış olmasını dilemekten ve labrotuvarın işini düzgün yapmasını istemekten başka yapacak birşey yok sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst