On lambayı bir anda yakıp söndürmek için röle arıyorum.

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
On adet 500 watt halojen lambayı kesik çalıştırmak için ufak çaplı röle arıyorum. Nasıl bir röle kullanmalıyım? Röleyi monte edeceğim yer ufak bir kutunun içi. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
10 adet 500 watt 5000 watt güç demek oluyor. yani 22 amper gibi bir akım akacak bunun için omron G7L serisi bir röle seçereniz zannederim isteiğiniz ekipmanı çalıştırabilirsiniz.
 
Sayın Tandoğan

Yardımınız için teşekkür ederim. Yalnız benim öğrenmek istediğim, 10 adet 500 watt halojen lambayı röle ile kesik çalıştırmam için rölede on adet giriş yeri olması gerekmiyor mu? Kontaktörde ki gibi mi? Yazmış olduğunuz röleyi nette buldum. Yalnız benim halen anlamadığım, 10 adet halojen lamba önce toggle anahtarlara ayrı ayrı bağlanıyor, ardından 500 watt tas dimmerle kontrol edilebiliyor. Ben bu 10 adet halojene giden faz uclarını tas dimmer girişinden alıp yan sön butona bağladığımda hepsi birden basınca yanıp sönüyor ama neden toggla anahtarlardan birini kaldırınca 10 halojen birden yanıyor?
 
siz o zaman her lamba için 1 röle kullanmalısınız on off buton ile röleleri aynı anda çektirin lambalar rölenin açık kontağında olacağı için toggle anahtar ile tek tek dimmer ile kontrol edersiniz. kullanacağınız röleleri daha küçük seçebilirsiniz finder kart tipi rölelerden bir kart üzerine 10 adet röle dizebilirsiniz.
 
Düşündüğümden daha zormuş. Sanırım başka yolu yok bunun. Teşekkür ederim cevap yazdığınız için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst