Halojen lamba yakma sorunu

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Selamlar


Ben 10 adet halojen lambanın beşini ayrı, diğer beşini de ayrı olmak üzere iki adet yan sön butonla yakmak istiyorum. Aynı zamanda ben bu halojen lambaların her birini toggle anahtarlada kontrol ediyorum ve bu on adet lambayı beşer beşer olmak üzere iki adet yan sön buton bağlayarak yakıp söndürebiliyorum. Bu halojen lambaların her birine ayrıca birer adet yan sön butonda bağlı durumda. Toggle anahtarlardan enerji 500 watt dimmere gidiyor ve lambalar yanıyor. Buraya kadar sorun yok. Sorun şu ki ben bu toggle anahtarlardan birini açınca halojen lambaların beşi birden yanıyor. Sebebinin ne olduğunuda buldum. Ben dimmerlerin girişinden aldığım uçları yan sön butonlara götürdüğümden toggle anahtarlardan birini açtığımda diğer halohen lambalarda fazlandığından beşi birden yanıyor. Size zormak istediğim ise bu halojen lambaları bir yan sön butona bağlayıp yakıp söndürmek ve toggle anahtarların birini açtığımda sadece onun yanması. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Linkte acizane elimden geldiği kadar çizmeye çalıştım. Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yok mu yardımcı olacak bir arkadaş?
 
röle üzerinden bağlamayı deneyin bölece her biri ayrı ayrı kontrol edilebilir.
 
Biraz daha açsanız. Aslında ben neden olmadığını merak ediyorum. Lambaların beşini bir adet yan sön butona bağlayınca yanıp sönüyor ama anahtarlardan birini açınca beşi birden yanıyor. Röle ile nasıl yapabilirim? Resimde de çizdim ama ne kadar açıklayabildim bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,282
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst