dalgıç pompa nötr sorunu ?

D3D

Üye
Katılım
5 Nis 2008
Mesajlar
47
Puanları
1
dalgıç pompada nötr sorunu yaşıyoruz, nötrü dalgıçdan almışlar panoya sadece 3 faz geliyo dalgıç devrede değilken kumanda çalışıyor ama yüke girdiğinde, kontatörler tam çekmiyor voltajları ölçüyorum boşda iken 250v kadar çıkıyo faz nört ,fazlar arası 380 sorun yok yüke girdiğinde 190-200v kadar düşüyo ve kontaktörler çekmiyor ben yıldız ve üçgen kontakötürü üstünden bastırırsam çekiyo ve sorunsuz devam ediyor çalışmaya

nötrü dalgıçdan aldığı için 380/220v trafo koydum kumandayı onla besledim ama trafoda fazla dayanmadı yandı,topraklama kazığı çakmak çok zor zemin çok sert 1 mt bakır topraklama çubuğu 50cm zor gidiyo hat başlarına baktım oksitlenme yok...

başka nelere bakmak lazım tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
380/220 trafo ile çalışması gerekir.Trafo hesaplarınızı tekrar gözden geçirmenizde yarar var.
 
bir topraklama yaparak nötr olarak kullanmak daha mantıklıdır..
 
3 faz alınan yerde notr nasıl olmuyo ben onu anlamadım ............................ bız uc faz gıdıyoruz notr sen burda kalıyosun :):) 3 faz ıcınde gelmezsek teknıkerlerı ara :)):):
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sn.sanaldarbex-1

kullandığınız kelimeleri dikkat ederseniz daha iyi olur kanısındayım. burada msn de konuşur gibi üslüpla konuşamazsınız.
 
trafo kullanacaksın..benım kullandığım bir çok pano trafolu hiç sorun yaşamıyorum hemde yıllardır bu şekilde..diğer şekilde elde edeceğin nötür mutlaka birgün voltaj kaybı yaşayacaktır motoru ve kontaktörleri yakma riskin çoğalacakdır..(sayın fahri yetişin dediğini yapın bence)
 
bence de çözüm 380/220v trafo
kolay gelsin
 
mevcut panoda nötr yok ve dalgıc pompa dan nötr almışlar diyorsunuz..cakacagınız bakır cubuk dalgıc pompadan alınan nötr kadar iş gormez kanısındayım bana kalırsa en basıt yol kontaktör bobınlerını 380 voltta cevırın veya 380 volt ile ceken kontaktör takın motor koruma zaman rölesı nıde mevcut pompadan alınan notr ile besleyın kolay gelsın..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,161
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst