75 kw dalgic pompa yildiz yada ucgen calisma farki

gk39

Üye
Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
94
Puanları
1
arkadaşlar

75 kw Dalgıç motorumuz tahmin edeceğiniz gibi yeraltında kuyuda.sahamızdaki 230 kva jeneratör sadece tek başına bu 75 kw motoru çalıştıramıyor ve çöküyor.

bu sorunu çözmek için schneider elc.altistart 48 soft starter aldık 3350 liraya ve sonuç yine hüsran.kOSKOCA 230 KVA AKZa jeneratör bu motoru tek başına ve soft start ile çalıştıramadı.Motordan gelen altı ucu cihazın çıkışı olan 3 uçta birleştirdik ve üçgen olarak.Sizce bağlantıyı devamlı yıldız olarak yapsak motor zarar görür mü? ve debi olarak yüzde kaç farkeder.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hesaplamalara göre bu jenaratörün bunu çalıştırması gerekiyor.kuyunun derinliği ne kadar bizdede 75 kw derin kuyu pompa motorları bulunmakta biz yıldız üçgen yol veriyoruz hiç bir sıkıntı olmuyor Şebeke elektriğiyle çalıştırma imkanınız yok sanırım bence problem başka bir yerde pompada olabilirmi sıkışma gibilerinden
 
hesaplamalara göre bu jenaratörün bunu çalıştırması gerekiyor.kuyunun derinliği ne kadar bizdede 75 kw derin kuyu pompa motorları bulunmakta biz yıldız üçgen yol veriyoruz hiç bir sıkıntı olmuyor şebeke elektriğiyle çalıştırma imkanınız yok sanırım bence problem başka bir yerde pompada olabilirmi sıkışma gibilerinden
usta biz (ben ve 22 yıllık usta) buna mantık yürütemedik.tek seçenek jeneratörün ultra dandik olduğudur.Başka bir ünite müdürlüğümüzde 75 kw motorları soft start ile rahatlıkla jeneratörde ssürüyolar.ama CATERPILLAR Marka amerikan jeneratörü.Bizimki ise türkten çakma çinde yapma akza ??? jeneratör.Şebekede sorun asla yok.y üçgen olarak da soft startla da.ama sıkça ve uzun süreli kesintiler olduğu için sorun yaşıyoruz ve jeneratörle çalıştırmak zorundayız.Sıkışma gibi bişey asla yok.
 
sagolun be sizden gelcek yardım ALLAH'tan gelsin
 
sagolun be sizden gelcek yardım ALLAH'tan gelsin
ne forumsunuz be çoluk çocuk derslerine bile cevaplar yazılıyo endüstriyel konularımıza tık yok.birdaha konu açıp yardım istemeyeceğim.sizden yardım gelene kadar ben işi yaptım.yalnız boşuna cevap gelir diye beklediğim iki güne acıyorum.siz çok işe yarayanlar şimdi buraya yazın durun.
 
Sn. gk39.Akza jeneratörü ilk defa duyuyorum.Aksa olabilirmi ?Bu jeneratörler,söylediğiniz kadar kötü olmasa gerektir.Sorunuzun cevabını,beklediğiniz süre içerisinde almadığıız için kızdığınız anlaşılıyor.Elektriği tam biliyor olsaydınız,yıldız çalışma halinde,motorun 1/3 güçte çalıştığını ve debinin,güçle doğru orantılı olduğunu,buna bağlı olarak da motorunuzu yıldız çalıştırmanız halinde,debinizin de 1/3 oranında azaltılması halinde,motorunuzun,sorunsuz olarak çalışabileceğini düşünebilirdiniz.Yeni sayfa düzeni nedeniyle,bazı mesajlar çabuk kaybolduğu için,sorunuz da gözden kaçmış olabilir.225 kva jeneratör ile,75 kw motoru,rahatça çalıştırmanız gerekir.Jeneratöre kızmak yerine,servisine müraaat ederseniz,sorununuzun giderileceğine inanıyorum.
 
Benim anladığım direk üçgen yol vermişsiniz yıldız üçgen yol verilirse jeneratör bu yükü kaldırabilir.
 
yanliş anladıysam düzeltin.motordan gelen alti ucu jenaratorden gelen üc uclamı birleşdirdin ??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst