5 yıldızlı otel elektrik tesisi işi hk?

Katılım
28 Kas 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
5 yıldızlı bir otel şantiyesi işi alacağım. Fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum. Yönetmeliklerden tesise kadar diğer mesken ve işyerleri şantiyelerinden farklı olduğunu düşünüyorum. Çift bina ve 5'er katlı olacak bu tesisle ilgili güneş enerjisinden de faydanlanma ihtimali söz konusu. Yaptıgım araştırmalar sonucu enerji tesisin maliyetinin yaklasık 40 sene sonra kendını kurtaracağını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu konu hakkında da maliyetin düşürülmesi halinde mal sahibi sıcak bakıyor.
Anlayacağınız soru işaretleri çok.
Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu sistemler yaygınlaşana kadar ucuzlamayacak 40 seneye kim öle kim kala. Uzun bir zaman dilimi. Otel işi yeri nerede acaba?
 
evet işi aldım, otel beyikdüzünde civarında. dediğim gibi bu konuda tecrübeli arkadaslardan yardım istiyorum.
 
güneş degilde rüzgar üzerinde calışsan daha ekonomik yer olarakta elverişli
 
Hayırlı olsun ..
Tesisin gerçek "Uygulama Projesi " hazırlanmış mı?

bir de;

Kardeş bu tip inşaatlarda ;
"Güneş enerjisinden faydalanılacak,yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacak " kısımlar daha çok reklam ve müşteri çekme amaçlı, hiç bir ticari kuruluş 10-15 yıldan az bir sürede kendini amorti edebilecek bir işe yatırım yapmaz...
Bu ancak "çevre aydınlatma ,umumi yerler aydınlatmaları gibi yerlerin aydınlatması için güneş enerjisinden faydalanılacaktır" şeklinde olabilir tahminimce...
 
Son düzenleme:
ben de iki sene önce güneş panelleri için çinden fiyat araştırması yapmıştım. dediğin gibi yaklaşık 40-50 senede amorti ediyor. watt başına 2.5-3 dolar gibi maliyeti var. rüzgar türbinleri biraz daha ucuza gelebilir. tabiki güneş yada rüzgar durumuna göre analizi gerekir. müşteri kabul ediyorsa denemeni tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst