Elektronik Sayaçtaki Verinin Uzaktan Okunması

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,790
Puanları
281
10 metre uzaktaki bir elektonik sayacın verilerini sayacın RS-232, RS485 veya optik portundan faydalanarak bilgisayar olmadan okumak mümkünmüdür? Yani elimde öyle bir cihaz olacakki sayaçtan gelen kabloyu bu cihaza taktığımda bu cihazın ekranına sayacın değerleri gelecek. mümkün mü?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Saate müdahale etme şansınız varsa yapılması mümkün. Neticede saat açılıp elektronik devrelerinden veri alınması gerekecek. Saatte kullanılan displaye paralel bir display daha eklenip 10 metre uzaklıktaki odaya taşınabilir diye düşünüyorum. Fakat saatlerle haşır neşir olmadığım için ayrıntılı bilgi vermem mümkün değil. Bakmak lazım. Olmayacak bir şey değil.
 
bu konuda tam bilgim yok ama uzaktan sayaç okuma var artı optik porttan yapıldığını gördüm.

Arızalı sayaçlar veya akıllı vatandaşlarımız kaza süsü verip sayaçları yakanlar var xedaş tabiki sayacı istiyor ve optik porttan sayacı okuyor. her sayacın kendi okuma programı var. bir sayaç firmasından optik okuma için port okuma cihazı istiyebilirsiniz diye düşünüyorum.
uzaktan okuma konusunda da sayaç firmaları daha detaylı bilgi vereceklerdir.

birde forumda bu konu hakkında önce konu açılmış :
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/uzaktan-elektrik-sayacı-okuma-nasıl-yapılıyor.29548/
 
bu sistem yapılıyor olması lazım tedaş kendisi için böyle bir sistemi var diye billiyorum
 
Selamlar,

Genel olarak sayaçlar;A
IEC 61107 MOD C PROTOKOLLER​
ile haberleşiyorlar. üzerlerinde portta mevcut oluyor. internette bir araştırırsan yeterli kaynaklara ulaşabilirsin,


 
Siemens sentronpac3200 ile istediğin şekilde istediğin yerden ölçüm yapabilirsin. Ayrıca profibus seçeneği ile plc üzerinden Scada ekranından da görebilirsin bu değerleri. Her bir fazın gerilim değerini, her fazdan çekilen akım değerini. Çalıştığı devre üzerindeki kurulumundan bu yana en düşük ve en yüksek gerilim değerlerini ve bunun yanında birçok parametreyi görebilirsin.
 
Şu an Elektrik Kurumlarının Müşteri Servis Birimleri sayaçları uzaktan okuma sistemi ile okuyorlar. Kuruma gelen bilgiye göre; Sayaçlar ileriye dönük tekrar değişecek ve yabancı devletlerin daha önce uyguladığı araçla uzaktan okuma sistemi getirilecek.

İtalya'da arkadaşım var. Sayaçları telefon hattı aracılığıyla okuduklarını söyledi. Bu da demektir ki, biz uzaktan okusak bile teknolojinin gerisinde kalacağız. Her zaman gerisinde...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,226
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst