Şantiye Mühendisliği

brave1

Üye
Katılım
6 Ocak 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Merhaba arkdaşlar,
2 yıllık proje mühendisliği deneyiminden sonra yakın zamanda bir şantiye işine gireceğim.
Ancak saha mühendisliği hiç yapmadım.
Bu nedenle deneyimli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Proje işinden daha çok keyif alacağını garanti edebilirim fakat şu var ki,gecen-gündüzün,haftasonun hepsi yalan olacak.Yurtdışındaysa bence yurtiçinden daha rahat olursun.Sonuçta hayırlı olsun demek düşer bizlere...
 
Wipeoutx kardeş.Ben yurt içinde bir şantiyede görev alacağım,dolayısıyla senin yorumuna göre şanssızım.Benim öğrenmek istediğim başlangıçta yapmam gerekenler nelerdir.Nelere dikkat etmem gerekiyor.Bu gibi sorularıma yanıt verirseniz,hatta kısaca deneyimlerinizden bahsederseniz çok sevinirim.
 
1. Foreman(usta başı) ile aranı iyi tutacaksın. Seninle işçiler arasındaki iletişimi o sağlayacaktır. İyi bir foreman'ın varsa çalışmak çok rahat olur, kötüyse en küçük şeyle bile sen uğraşırsın.
2. Mutlaka başınızda denetmen olarak devlet/belediye görevlileri vardır. Genelde alakasız insanlar gelir, işi bilmezler. Bu sebeple işi bildiğin gibi yaparsın. Ama dikkat et , onlara bunu onlara belli edersen seni çızabilirler. Ayarı iyi tuttur.
3. Şantiyelerde her zaman kazalar olur. 24 saat şantiyede duracak araca ve şöföre ihtiyacın olacaktır. İhmal etme.
4. İşçi herzaman işten yırtmaya meyillidir. Bu davranış da bulaşıcıdır. Tembellik edeni uyar, devam ediyorsa herkesin iyiliği için hemen kapıyı göster. Gönderemiyorsan (torpili varsa) göze çarpmayan, boş işlere gönder. Mümkünse başka şantiyeye gönder. ( genellikle büyük şirketlerde bir sürgün şantiyesi vardır. Problemli ama çıkarılamayan personel daha fazla sorun çıkarmasınlar diye oraya gönderilir)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Yeni görevinde başarılar.
</div>
 
Öncelikle yapacağın işe hakim olabilmen için yapılırken,yağmuru karı çamuru bakmadan,gerektiğinde kablonun ucundan sen tutarak,yeri geldiğinde kablo pabucunu sıkacak,hücrede veya ayırıcıda manevra yapacak,sabahtan akşama tatil demeden gözlem yapmak şart.Çalışacağın insanlarla olan ilişkin belirli bir seviyede olmalı vb. vb. diye o kadar şey söylenebilirki aslında fakat bunları kendin yaşayarak görmen daha iyi,burada ne kadar anlatsak aslında sana çok birşey katmaz.Angarya görülen işlerden kaçma,anlayana kadar araştır sor,kendin dene,çekinme,önce güvenliğini sağla,sonra merak ettiğin herşeyi (deneyimli birinin gözetiminde) sen de dene...
Ama en önemlisi diye şunu söyleyebilirim,iş sonuçta iştir,birisi biter yarın ötekisi başlar,tabiri caizse iş bitmez!,ama insan hayatı aman derim,önce iş güvenliği!
 
Gözünü açık tut. Türkiye'deki taahhüt firma sahipleri genelde şantiyede çalışan mühendsilerine saman altından çok fazla yük yüklemeye çalışırlar. Kesinlikle mali işlere karışma. Bir sıkıntı veya tehlikeli bir eylem olduğunda hep mühendise yüklemeye çalışırlar sende topu üstünde kim varsa ona at ama o işle bir bağlantın yoksa. İşçiye çalışana kesinlikle yukardan bakan imajla yanaşma. Çizmeni giy iş elbiseni giy ve sende çalış. Seni o şekilde gördüklerinde hep motivasyonları artar hemde saygınlığın. Şantiye zordur ama çok eğlencelidir kardeşim bir bulaştınmı çıkamazsın. Kontrolörlerle aranı çok iyi tut çünki sen hep köprü olacaksın. Birde onlara kendini kanıtla çünkü ezmeye çalışırlar kesinlikle pasif durma bir işte firma üç tane kontrolör değiştirme hakkına sahip. Allah kolaylık versin .
 
bende yıllardır şanyiyelerde çalışıyorum bir şantiye mühendisinin en önemli özelliği işe hakim olmasıdır eğer altında çalışan işçiler işe hakim olmadığını anlarlarsa o zaman çok çle çekersin...
 
Mesai kavramın alt üst olacak. Telefonunun sürekli açık kalması gerekecek. Gecenin bir yarısı seni şantiyeye olası bir sorun için çağırmaları kaçınılmaz. Ama, herşeye rağmen yine de ofis çalışmasından daha güzel ve zevkli. Birebir imalatın içinde olacaksın ve sistemleri tek tek devreye alıp çalıştırdıkça bütün yorgunluğun gitmeye başlayacak. Bu arada fazla stres yapmamaya dikkat et:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst