Şantiyede Topraklamadan Sonraki Elektrik İşlerinin Püf Noktaları

sdnhm

Üye
Katılım
18 Tem 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
Ben ilk işim diyebileceğim bi' şantiyede çalışıyorum.İnşaatımızda topraklamayı bitirdik.Sıva altı,sıva üstü elektrik tesisatı(kasa-buat-boru yerleşimi),bunların alçıpan asmatavan ve normal beton olarak duvar ve tavan döşemelerindeki uygulamaları ve rezervasyon yerlerini belirlemede dikkat edilmesi gereken hususlar ve püf noktaları nelerdir?Belki bunlar kesinlikle öğrenilmesi gereken ayrıntılar olmayabilir ama ben yaptığım işe hakim olmak adına öğrenmek istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
Herkese iyi çalışmalar!
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sevgili arkadaşım, bina tesisatı konusunda burada çok deneyimli üyeler bulunmakla beraber sana naçizane şunları söyleyebilirim.

* Mutlaka projeye uygun olarak anahtar-priz yerleşimini yerleştir.Proje uygulama projesi değilse mevcut mimari proje üzerinde müşteri veya karşı tarafın sorumlusuyla birlikte yerleşim planını yapın ve bunu ona mutlaka onaylatın.
* Mutfak prizlerin en kalabalık olduğu yer olduğundan dolayı prizlerin daha sonra dolap arkalarında kalmaması için yine mutlaka mutfak ile ilgili dolapların yerini,ölçülerini gösteren mutfak projesini müşteriden isteyiniz.Sonra çok uğraşabilirsiniz.
* Odalardaki prizlerin bazılarının kalorifer peteklerinin arkasında kalmaması için de yine mekanikçi ile diyolog kurmanın sana faydası olacaktır.

şimdilik aklıma gelenler bunlar, eminim ilave edilecek birçok madde daha vardır ve ilgili arkadaşlar bunları sana yazacaktır.

kolay gelsin...
 
Projeni mimari ve mekanik projesiyle çakıştır evvela. Yukarda bahsedildiği gibi, kapı arkalarında kalan anahtarlar ya da petek arkalarında kalan prizler olabilir veyahut mekanik projesindde belirtilip elkektrik projesinde belirtilmeyen aygıtlar olabilir. Daha inşaat başlaamdan bunları tespit etki ilerde sıkıntıya düşme. İkinci olarak şartnameyi güzelce oku, kullancağın malzemelerin kalitesini ve çeşidini;hangi mahalde ne kadar,priz,aramtür ya da başka bişey var bir yerlere not al. Sonra projedeki kablo kesitlerini ve işçilerin çektikleri kesitleri kontrol et mümkünse projenin bir nüshasını onlara ver, onlar gene bildiklerini okumaya çalışacak ama sen müsade etme. Son olarak inşşatınız tünel kalıpsa eğer çok dikkatli olmalısın, keza döşeme esnasındaki hatalar ve yanlışlar ilerde çok sıkıntı çıkarır. Şimdilik bu kadar yardıma ihityacın olursa bekleriz.
 
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.Rezervasyon noktalarını belirlemede neredeyse hiç bir şey bilmiyorum.Aklıma bazı yerler geliyor tabi ama havada kalıyor.Şimdi inşaatın neredeyse tamamı asma tavan dolayısıyla ben şafttan çıkardığım tavaları,asma tavanın üst kısmından geçirerek mahallere kablo dağıtımını yapabilirim diye düşünüyorum.Bu hususta ben hangi mahallerde,nerelerde rezervasyon yerleri belirlemeliyim?Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Herkese iyi çalışmalar!
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst